Tekniikkamurheet varjostivat Kullaksen viikonloppua Englannissa

Kullas nappasi ensimmäisessä erässä holeshotin.
Kuva
Andrew Conway / Cab Screens Crescent Yamaha
Amerikasta viime viikolla palannut Harri Kullas jatkoi kisaurakkaansa viikonloppuna Englannissa.

Britannian MX National-sarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna, jossa kauden päätöskilpailu kaasuteltiin legendaarisella Hawkstone Parkin radalla. Harri Kullaksen osalta sarja päättyi lopulta kolmanteen sijaa, hänen oltuaan viides kauden päätöksen yhteistuloksissa.

- Ensimmäisessä erässä sain hyvän lähdön ja otin holeshotin. Josh Gilbert pääsi kuitenkin ohitseni ensimmäisellä kierroksella, ennen kuin teki pienen virheen ja me molemmat ajauduimme sen takia ulos radalta. Siinä sitten Conrad Mewse tuli ohitseni. Erän alku oli hyvä ja yritin muutaman kerran Gilbertin ohi. Sen jälkeen pyöräni kytkimeen tuli joku vika ja minun oli pakko pudottaa vauhtia muutaman kierroksen ajaksi. Sitten kytkin palautui taas normaaliksi ja ajoin jälleen Gilbertin kiinni. Kunnes taas erän loppupuolella kytkin rupesi oikuttelemaan ja jouduin ajamaan rauhassa maaliin, kolmanneksi erässä ajanut Kullas kertoi.

Toisen erän startissa Kullas ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla ja oli startin jälkeen 15.

- Onnistuin kuitenkin hyvin muutamissa ensimmäisissä kurveissa ja nousin jo seitsemänneksi. Sen jälkeen ohitin vielä pari kuljettajaa, kunnes pyöräni kytkin rupesi taas temppuilemaan ja hävisi kokonaan hetkeksi aikaa. Siinä meni sitten kyllä vähän ajofiilikset samalla, mutta tämä on tietty moottoriurheilua, viidentenä maaliin ajanut Kullas kertoi.

Tulevana viikonloppuna Kullas ajaa Britannian mestaruussarjan kauden viimeisen kilpailun. Hän on myös tuossa sarjassa kolmantena, mutta valitettavasti ajamalla ei ole enää mahdollisuuksia nousta korkeammalle sarjassa.

Amerikan motocross-sarjassa hyviä suorituksia ajanut Kullas sai lopulta paikan myös SMX-sarjan kolmeen viimeiseen kilpailuun, mutta valitettavasti Kullasta ei kilpailuissa nähdä.

- Emme löytäneet järkevää ratkaisua kilpailujen ajamiseen. Viimeisenä vaihtoehtona minulla oli lainata kuljetuskalusto ja ostaa Amerikasta pyörä kilpailua varten. Mutta emme saaneet asioita järjestymään vaaditulla aikataululla, sillä minun piti ilmoittaa jo viime viikon perjantaina mahdollinen osallistumiseni kisaan, Kullas päätti.

Kullas valittiin jälleen mukaan myös Viron Motocross of Nations -joukkueeseen.