Remes otti voiton Jämsässä

Eero Remes ajoi voittoon Jämsässä.
Kuva
Jani Hovi
Eero Remes ajoi hetki sitten päättyneen Jämsän SM-cross countryn voittoon.

Gradia Urheiluvalmennus SM-cross countryn päivän päätöskilpailuna reitillä nähtiin yleisen SM-luokan lähtö, jonka yhteydessä ajettiin myös U20- ja V40-luokkien Suomen cupin lähdöt. Poikkeuksena aamupäivän kilpailuihin, iltapäivällä saatiin myös kunnon vesisateita kuljettajien niskaan kesken kilpailun.

Lähdön jälkeen kärkeen sinkosi Eero Remes, saaden peräänsä Antti Hännisen ja Roni Salinin. Ennakkoon Remeksen suurimmiksi haastajiksi mietityt Roni Kytönen, Peetu Juupaluoma ja Eemil Pohjola joutuivat lähtemään takamatkalta, sillä he eivät olleet ajaneet tällä kaudella CC-kilpailuja ja saivat huonot lähtöpaikat sen johdosta. Starttipaikan heikkous korostui etenkin tällä kertaa, kun lähtö suoritettiin mönkijästarttina.

Kytönen teki kuitenkin kovan nousun ensimmäisellä kierroksella ja kurvasi toiselle kierrokselle kakkosena, 18 sekuntia Remeksen takana. Hänninen oli kolmantena 20 sekuntia Kytösen takana ja aivan hänen perässään oli Pohjola ja Jiri Leino. Kytönen ajoi toisella kierroksella muutaman sekunnin Remeksen eroa kiinni, mutta kolmannella kierroksella ero venähti jo puoleen minuuttiin. Kun Kytönen joutui käymään neljännellä kierroksella vielä toiseen kertaan varikolla vaihtamassa lasit, oli peli kärjessä selvä. Remes meni menojaan ja voitti lopulta reilun kahden minuutin turvin.

- Kolmannella kierroksella yritin vähän rykäistä ja siinä onnistuikin. Reitti oli haastavassa kunnossa, kun tuli vettä. Minäkin jäi viimeisellä kierroksella kerran mäkeen kiinni, kun siellä oli ruuhkaa, Remes kertoi.

Kytönen ajoi kilpailun kakkoseksi.

- En ole missään nimessä pettynyt sijoitukseen. Yritin ajaa Eeron eroa kiinni, mutta en siinä vaan onnistunut, Kytönen pohti kilpailun jälkeen.

d

Roni Kytönen.

Pohjola nousi toisella kierroksella kolmannelle sijalle, mutta tuossa vaiheessa Remes ja Kytönen olivat jo kaukana. Pohjola ajoikin aika yksinäisen kilpailun, ottaessa kolmannen sijan. Pohjola jäi lopulta 44 sekuntia Kytösestä.

- Kisan alussa minulla meni aivan liian kauan, ennen kuin pääsin Hännisen ja Leinon ohi. Kun viimein pääsin, Roni (Kytönen) oli jo kaukana. Lopussa otin rauhassa, sillä olen melkoisen väsynyt työviikon jälkeen, Pohjola kertoi.

d

Eemil Pohjola.

Neljännestä sijasta käytiin kamppailu Hännisen ja Juupaluoman välillä. Juupaluoma ohitti Hännisen kisan alkukierroksilla ja teki jo selvän tuntui etumatkan itselleen. Flunssassa ollut Hänninen kuitenkin päätti iskeä kisan loppupuolella, ajaen Juupaluoman kiinni. Kaksikko lähti viimeiselle kierrokselle peräkkäin ja lopulta Hänninen tuli ruutulipulle neljäntenä ja Juupaluoma viidentenä.

U20-luokan voittoon ajoi suvereenisti Juho Ahokas. Niko Puotsaari jäi Ahokkaalle reilut neljä minuuttia ja oli toinen. Ukko Laaksonen oli luokan kolmas.

d

Juho Ahokas.

V40-luokan voittoon ajoi Mika Karma, ennen Marko Leponiemeä ja Antti Palmgrenia. B-luokan ykkönen oli Markus Nylander, Onni Heino oli toinen ja Juho Kauppinen kolmas.