Klein ensimmäiseen etappivoittoon

Mason Klein otti etappivoiton tänään Dakarilla.
Kuva
Julien Delfosse
Amerikkalainen, yksityistiimin KTM:llä ajava Mason Klein voitti tänään uransa ensimmäisen etapin Dakarilla.

Dakarin toinen varsinainen kisapäivä piti sisällään 430 kilometrin mittaisen erikoiskokeen. Eilisen etapin voittanut Ricky Brabec oli ensimmäisenä kuljettaja reitillä ja kärsikin melkoisesti paikastaan, jääden aamulla yli 10 minuuttia kärjestä. Lopulta amerikkalainen Honda-kuljettaja oli päivän 15. ja jäi voitosta reilut viisi minuuttia. Päivää hallitsi Daniel Sanders, joka lähti kuudentena reitille. Australialainen päätti kuitenkin taktikoida päivän päätteeksi ja hukkasi aikaa aivan lopussa viitisen minuuttia. Näin ollen Sanders oli päivän yhdeksäs ja pääsee starttaamaan huomenna tuolla paikalla reitille.

Jo eilen etappivoitosta taistellut Mason Klein nousi Dandersin taktikoinnin johdosta päivän voittoon. BAS KTM-tiimissä ajava amerikkalainen voitti näin ollen uransa ensimmäisen etapin Dakarilla, tämän vuoden kilpailun ollessa hänelle toinen koitos. Päivän yllätyskakkonen oli Hero Motorsport -tiimissä ajava saksalainen Sebastian Buhler, joka jäi voitosta 1.09. Husqvarnan amerikkalaiskuljettaja Skyler Howes oli päivän kolmas, jääden 1.13 voitosta. Ross Branch oli neljäs ja Toby Price viides.

Klein nousi samalla kokonaiskilpailun kärkeen. KTM:n Price on toisena, 1.41 Kleiniä erässä. Hondan Joan Barreda on kisassa kolmantena ja hän on vain 22 sekuntia Pricesta.

Alla kärjen tilanne päivän päätteeksi.

d