Vilkolla vaikea päivä

Kuva
Jani Hovi
Aleksi Vilkon päivä Romaniassa oli täynnä haasteita ja lopulta leikki oli pakko jättää kesken.

Aleksi Vilkko lähti kolmanteen maastopäivään kovin odotuksin, sillä edessä piti olla haastava päivä. Aamun ensimmäisessä mäessä Vilkko onnistuikin hyvin, mutta sitä seuranneessa alamäessä tapahtui, kun Vilkko kaatui. Rytäkässä Vilkon pyörän tanko ja takahäkki menivät poikki, sekä kytkinkoppaan tuli reikä.

- Ajoin sitten ilman öljyjä takaisin lähtöpaikalle, jossa huoltoauto odotti minua. Saimme siellä pyörän kuntoon ja lähdin ajamaan muita kiinni. Siinä tuli sitten yksi aikatarkistusaseman väli ihan hyvin, mutta sitten pyörä rupesi taas käymään kuumana. Lämmöt oli 200 asteessa ja oli vaan pakko pysähdellä välillä, jotta pyörä viileni. Harmittaa todella paljon, sillä tänään reitti oli hopealuokalle todella vaikea ja onnistui hyvin hankalissa paikoissa. Mutta kun niiden jälkeen joutui pysähtymään pitkäksi aikaa, niin homma oli pilalle. Flekti meni tänäänkin rikki ja epäilen, että olisikohan pyörässä kansi kierona, Vilkko kertoi illalla.

Lopulta ajaminen muodostui mahdottomaksi ja myöhärajakin tuli Vilkolla täyteen, joten edessä oli keskeytys tämän ajopäivän osalta.

- Huomenna lähden kisaan mukaan ja toivottavasti pyörä toimii. Ilmeisesti tulossa on sadepäivä, eli vaikeaa tulee olemaan, Vilkko päätti.

Pronssiluokassa aamulla kisaan startannut suomalaiskolmikko Kimmo Virtanen, Henrik Heikkinen ja Jari Mutikainen ajoi varmasti päivänä maaliin. Virtanen on tuloksissa ennen viimeistä päivää 21. Heikkinen puolestaan 92. ja Mutikainen 117.