Vaikka tie päättyy 2023 KTM 1290 Super Adventure R jatkaa matkaa

Teksti
Kuva
KTM
Toisen sukupolven KTM 1290 SUPER ADVENTURE R on tehty etenemään GT-kartan ohuimpien tiemerkintöjen päähän ja siitä eteenpäin.

Siinä missä KTM 1290 SUPER ADVENTURE S kulkee sujuvasti maanteitä ja sorateitä, tekee sen R-versio saman ja jatkaa matkaa ilman huolen häivää pitkin uusia ja tuntemattomia metsäteitä ja maastopolkuja.

KTM päivitti radikaalisti isojen 1290 SUPER ADVENTURE -seikkailupyörien tekniikkaa 2021. Tuloksena oli verraton yhdistelmä moottorivoimaa, ajettavuutta ja maastoajo-ominaisuuksia. Kaiken taustalla oli KTM:n vuosien kokemus Dakar- ja vastaavista aavikkokilpailuista sekä ensiluokkainen elektroniikka ja WP-jousituskomponentit. Seikkailuhenkiset matkamotoristit ottivat uudistukset innolla vastaan. 2023 1290 SUPER ADVENTURE -malliston oranssit värikorostukset kuvastavat omalta osaltaan tehtaan arvoa.

2023 KTM 1290 SUPER ADVENTURE R on kokenut pieniä, mutta vaikuttavia päivityksiä. Näistä tuntuvin on kaiketi 3-osaisen polttoainesäiliön ja sen alla olevien suojien ergonomiaa tehostavat pienet muutokset. Näkymätön, mutta ajossa tuntuva muutos on moottorin painosta pois saadut 1,6 kiloa. Kokonaispainoa vähentävä, moottori tuottaa entisen tapaan 160 hevosvoimaa. Kun tähän lisätään jykevä, 138 Nmääntömomentti, on tuloksena jyrkätkin nousut vaivatta selviävä pyörä. Monipuoliset ajo-ominaisuudet ja käyttäjäystävällinen 15 000 kilometrin huoltoväli on erinomainen yhdistelmä.

Innovatiivisen, 6-akselisen BOSCH 6D -liiketunnistimen ohjaamat avustimet, kuten luistonesto, kaarre-ABS, monipuoliset RIDE MODE -asetukset varmistavat, että KTM 1290 SUPER ADVENTURE R sopeutuu hyvin, mitä erilaisimpien ajo-olosuhteiden ja tienpintojen vaatimuksiin. Ominaisuuksiltaan huippuluokan WP XPLOR 48 mm etuhaarukka ja takana monisäätöinen WP XPLOR iskunvaimennin sekä 220 mm joustoliike tehostavat rengaspitoa kuoppaisellakin ajouralla. WP XPLOR -jousituksen perusasetukset on sovitettu ja testattu nimenomaan KTM 1290 SUPER ADVENTURE R vaatimuksille sopiviksi. Ajotuntumaa herkistävät omalta osaltaan myös ALPINA-alumiinivanteilla varustetut vanteet sekä ominaisuuksiltaan monipuoliset Bridgestone AX41s -renkaat.

2023 KTM 1290 SUPER ADVENTURE R on suunniteltu ja varusteltu KTM #DARE2ADV -tyyliin, joten se ei jätä sinua haaveilemaan enemmästä suorituskyvyn tai suojaavuuden osalta edes karuimmissa ja haastavimmissa olosuhteissa. Säädettävä tuulilasi ja ohjaustanko, monipuolinen ja mukava ergonomia, käytännölliset hallintapainikkeet, interaktiivinen mittaristo 7" TFT-näytöllä, avaimeton RACE ON -etälukitus ja rengaspaineiden TPMS-seuranta ovat vakiovarusteena. Kun tähän lisätään valinnainen Quickshifter+ -vaihdeavustin, hipoo kokonaisuus täydellisyyttä.

2023 KTM 1290 SUPER ADVENTURE R:n on varustettu KTMConnect applikaation tukemalla, laajennetulla Turn-by-Turn+ navigointiohjelmistolla. Näin järjestelmään kytkettyyn älypuhelimeen ohjelmoidun reitin navigointi sujuu tarkasti ilman lisäasetuksia. Ulkoasultaan uudistetulla 7" TFT-näytöllä näkyvät myös saapuvat puhelut ja viestit. Näiden selaus sekä puhelimeen ladatun musiikin kuuntelu ja valinta näytöllä sujuvat helposti hallintapainikkeilla ajoturvallisuutta lisäävästi "Hands Free".

KTM PowerParts -lisävarusteiden kuten laukkujen, moottorisuojien, istuinten ja yksityiskohtia korostavien tarvikkeiden avulla voi jokainen varustaa 2023 KTM 1290 SUPER ADVENTURE R:n omien tarpeidensa ja mieltymysten mukaisesti.

2023 KTM 1290 SUPER ADVENTURE R ominaisuuksia
// Uudet valkoiset värikorostukset ja grafiikka erottuvat edukseen tavanomaisesta
// Laajennettu Turn-by-Turn+ -navigointi ja -opastus pitää varmasti valitulla reitillä ja tarjoaa lukuisia muokkausmahdollisuuksia
// Luotettava kaksisylinterinen,160 hevosvoimainen, LC8 V-moottori ja sen 138 Nm vääntömomentti varmistavat sujuvan kulun niin maantiellä kuin maastossa
// Aavikko- ja maastokilpailujen kokemuksiin perustuva, kevyt, vain 10 kiloa painava, ChroMo-teräsputkirunko takaa erinomaisen ketterät ajo-ominaisuudet ja vakaan kulun suurissakin nopeuksissa.
// Alan ehdotonta huippua edustavat WP XPLOR -jousituskomponentit
// Monipuoliset ABS- ja RIDE MODE -asetukset ja -säädöt varmistavat, että KTM 1290 SUPER ADVENTURE R:n ominaisuudet ovat aina sovitettavissa ajo-olosuhteiden vaatimusten mukaan
// Ajatpa istuen tai seisten, KTM 1290 SUPER ADVENTURE R ergonomia on sovitettu hyvinkin vaihteleville ajotavoille. Lisäksi KTM PowerParts -valikoimista löytyy yhteensä 11 erimallista istuinta
// KTM 1290 SUPER ADVENTURE R on varusteltu monipuoliseen matkantekoon: avaimeton RACE On -etälukitus, taustavalaistut hallintapainikkeet, säädettävä tuulilasi, LED-valot sekä selkeä ja interaktiivinen mittaristo 7" TFT -näytöllä
// 21/18” alumiinivanteilla varustetut vanteet ja KTM 1290 SUPER ADVENTURE R ominaisuuksille sovitetut Bridgestone AX41 -renkaat

Tutustu siihen mitä tarkoittaa FULL THROTTLE OFFROAD ADVENTURE, kun uuden 2023 KTM 1290 SUPER ADVENTURE R jakelu valtuutetuille KTM-jälleenmyyjille käynnistyy 2023.