Uusi KTM 1290 SUPER ADVENTURE R tuo rajattomat mahdollisuudet

Teksti
Kuva
KTM
Uusi KTM 1290 SUPER ADVENTURE R on ketterämpi, suorituskykyisempi ja teknisempi kuin koskaan aikaisemmin. Uudistukset takaavat, että saavutettavissasi on määränpää vaikeimmankin reitin päässä.

Seuraavan sukupolven 2021 KTM ADVENTURE -malliston toinen uutuus on suunniteltu vaativimpiin ja monipuolisimpiin maastoihin. Innovatiiviset päivitykset varmistavat, että uuden KTM 1290 SUPER ADVENTURE R:n kapasiteetti ei lopu.

Käsiteltävyyttä kaikkissa maastoissa
Täydellisen päivityksen kokenut KTM 1290 SUPER ADVENTURE R on suunniteltu siltä pohjalta, että maastosta ja olosuhteista riippumatta se takaa kuljettajansa ajonautinnon. Tämä ajatus ohjasi suunnittelua mallivuodelle 2021 ja ergonomiaa päivitettiin, mikä saavutettiin muotoilemalla runko uudelleen ja tuomalla polttoainesäiliötä entistäkin alemmas käsiteltävyyden parantamiseksi. Pyörä myös kääntyy terävämmin, sillä ohjauksen kiinnityspistettä rungossa on siirretty 15mm taaksepäin, moottoria on kallistettu ja uusi takahaarukka on aavistuksen aiempaa pidempi. 

Polttoainesäiliö on uusittu ja jaettu kolmiosaiseksi, mikä vaikuttaa pyörän tasapainoon sekä hallittavuuteen. Polttoainesäiliön tilavuus on 23 litraa ja istuinkorkeus on 880 mm. Lisäksi takarunkoa on uudistettu ja uuden penkin alta löytyy säilytystilaa. Uudessa KTM 1290 SUPER ADVENTURE R -mallissa on hyödynnetty KTM:n osaamista offroadlajeissa ja se on varustettu WP XPLOR -iskunvaimentimilla. Täysin säädettävä 48 mm etuiskunvaimennus vakuuttaa 220 mm joustomatkallaan. Lisäksi vaimennus on jaettu kumpaankin keulaputkeen erikseen, joiden säätö tapahtuu vaivattomasti ohjaustangosta löytyvällä painikkeilla. Kokonaisuutta on testattu ja kehitetty huolellisesti Kalifornian aavikoilla ja Euroopan vaihtelevissa maastoissa.

Suorituskykyyn pohjautuvaa teknologiaa
Viimeisintä teknologiaa edustaa muun muassa uusi 6-akselinen sensori, joka lukee kallistuskulmaa ja suodattaa tietoa pyörän jokaisesta liikkeestä. Sensori toimii saumattomasti yhteen MTC -sutimisenestojärjestelmän, moottorijarrua säätävän MSR -järjestelmän, ajoa vakauttavan MSC:n sekä offroad-ABS -asetuksen kanssa. Kaikki lisävarusteet ovat myös säädettävissä tai kokonaan poiskytkettävissä.

Vakiovarusteina uudessa KTM 1290 SUPER ADVENTURE R:ssä on valittavina RAIN, STREET, SPORT JA OFFROAD -ajoasetukset sekä lisävarusteena saatava RALLY -asetus, joka antaa kuljettajalle vapauden asettaa kaasunvasteen aggressiivisemmaksi sekä valita yhdeksästä sutimiseneston tasosta sopivan. Kaikki tämä on säädettävissä uuden 7" TFT -näytön kautta, johon on yhdistetty uusi Connectivity Unit -liitäntäyksikkö. Aiempaa suurempi mittaristo on päivittynyt nopeammilla ja käytännöllisemmillä valikoilla ja lisäksi se ohjaa sinut käännös käännökseltä perille, kun käytät KTM MY RIDE -sovellusta.

Ensiluokkaisia komponentteja
Uusi, EURO 5 -vaatimukset täyttävä LC8 -moottori on 1.6 kg kevyempi ja tuottaa 160 hv ja vääntää 132 Nm / 6,500 rpm, mikä tekee siitä segmenttinsä parhaan teho-paino-suhteen tarjoavan moottoirpyörän. V-Twin -moottorin sisäosiin tehdyt muutokset laskevat moottorin käyntilämpötilaa, tekevät siitä kevyemmän ja parantavat myös ajettavuutta. 

Kehitystyössä huomiota on kiinnitetty merkittävästi myös pyörän läpi kulkeviin ilmavirtoihin ja mallivuodelle 2021 KTM 1290 SUPER ADVENTURE R on saanut kaksi erillistä jäähdytintä. Lisäksi poistoilma ohjataan nyt kuljettajan jaloista pois päin, mikä on huomattavissa etenkin hitaammilla ja teknisemmillä osuuksilla. Uudelleen on muotoiltu myös ilmansuodatinkotelo, mikä mahdollistaa suodattimen helpon tarkistamisen. Myös ilmansuodatinta on päivitetty, jotta ilmansuodatinkoteloon pääsisi mahdollisimman vähän hiekkaa ja pölyä. Nämä päivitykset tekevät kokonaisuudesta entistä valmiimman vaativimpiinkin seikkailuihin.

Uutuudessa on kevyemmät moottorin lohkot, uudet männät, tarkempi vaihteensiirto ja uusittu pinnoite sekä helpommin vaihdettava öljynsuodatin sekä uudelleen muotoiltu äänenvaimennin kahdella poistoaukolla. Nämä uudistukset yhdessä tekevät päivitetystä LC8:sta lennokkaamman ja entistäkin luotettavamman. Lisäksi sen polttoaineenkulutus on vain 5.7 l/100 km. Yhteistyössä PANKL:n kanssa KTM on päivittänyt vaihdelaatikon mekanismin nopeampaan, kevyempään ja herkempään kokonaisuuteen, joka takaa vaivattoman ajokokemuksen etenkin, kun siihen yhdistetään lisävarusteena saatava Quickshifter+ -vaihdeavustin.

Ensiluokkainen varustetaso kuuluu uuteen KTM 1290 SUPER ADVENTURE R:ään. Uudet Bridgestonen renkaat ja ALPINA:n valmistamat, alumiiniset pinnavanteet, jonka pinnojen nipat on tiivistetty tubeless-vannenauhalla. Uutuus on saanut myös tuoreen maalin ja päivitetyt grafiikat. 

KTM RACE ON -avaimeton käynnistys kuuluu kokonaisuuteen, kuten myös erillisillä sensoreilla toimiva rengaspaineen valvontajärjestelmä. Brembon neljä-mäntäinen radiaalijarru, kytkin- ja jarrukahvat, ohjaustanko, visiiri ja jalkatapit ovat kaikki säädettävissä, jotta jokainen kuljettaja voi säätää kokonaisuuden täysin mieleisekseen.

Aivan kuten sisarmallinsa, myös uusi KTM 1290 SUPER ADVENTURE R on varusteltavissa kuljettajaa avustavilla elektroniikkapaketeilla. Rally -elektroniikkapaketti pitää sisällään Rally -ajoasetuksen, säädettävän MTC sutimisenestojärjestelmän ja kaasunvasteen. Tech -elektroniikkapaketti sisältää Rally -paketin sisällön lisäksi Quickshifter+ -vaihdeavustimen, moottorijarrua säätävän MSR -järjestelmän, HHC -mäkilähtöavustimen sekä adaptiivisen jarruvalon. 

KTM 1290 SUPER ADVENTURE R
// Täysin uusittu ajoergonomia
// Uudelleen muotoiltu istuin ja matalampi istuinkorkeus 
// Päivitetty, säädettävä WP XPLOR -iskunvaimennus pitkällä jousitusmatkalla
// Entisestään optimoitu painojakauma ja alemmas sijoitettu polttoainesäiliö 
// Edistyksellistä, ajokokemusta optimoivaa elektroniikkaa 
// Uusi, intuitiivinen 7" TFT -mittaristo ja uudelleen suunnitellut ohjaustangon kytkimet
// Uusi LED -ajovalo LED -päiväajovalolla 
// Uusittu moottori (EURO5) ja matalampi moottorin käyntilämpötila
// Uudet, seikkailmooottoripyöräilyyn optimoidut Bridgestonen renkaat

Joachim Sauer - KTM Product Manager: "KTM:n maailmassa mallinimessä nähtävä R tarkoittaa termejä 'Rally' ja 'Racing', joten uuden KTM 1290 SUPER ADVENTURE R:n kanssa olemme todella elementissämme. Kaikki ne uudistukset, joita nähtiin hiljattain julkaistussa S -mallissa, on hyödynnetty KTM 1290 SUPER ADVENTURE R -mallin kehityksessä. Näin saimme pyörän, joka on luotu määrittämään uudet standardit suorituskyvylle, joka ei riipu maastosta. Saavuttaaksemme tavoitteemme todella offroad-kykyisestä seikkailupyörästä olemme keskittyneet kuljettajan ergonomiaan sekä kehittämään iskunvaimennuksen suorituskykyä. Lisäksi uusi malli on päivittynyt painojakauman ja käsiteltävyyden suhteen. Päivitetyn LC8-moottorin lisäksi kehitimme innovatiivista teknologiaa juuri KTM 1290 SUPER ADVENTURE R -malliin. Jos sanotaan, että suurimmat seikkailut saavutetaan kokemalla tuntematon, en keksi yhdellekään kuljettajalle KTM 1290 SUPER ADVENTURE R -mallia sopivampaa pyörää."

2021 KTM 1290 SUPER ADVENTURE R on saatavilla valtutuetuilta KTM -jälleenmyyjiltä maaliskuusta alkaen.