Suomalaiset hienosti jatkoon MM-karsinnasta

Teksti
Aki Ala-Riihimäki vei tänään Suomen mestaruuden.
Kuva
Juha-Pekka Talasmo
Aki Ala-Riihimäki ja Max Koivula ajoivat itsensä jatkoon jääspeedwayn MM-karsintakisasta.

Jääspeedwayn MM-karsintakisa ajettiin tänään Ruotsin Örnsköldsvikissä. Suomesta mukana olivat konkarikuljettaja Aki Ala-Riihimäki ja nuori lupaus Max Koivula. Kumpikin ajoi hienosti kahdeksan parhaan joukkoon ja eteni MM-sarjaan.

Ala-Riihimäki ajoi kahdessa ensimmäisessä erässään toiseksi ja pisteitä oli kasassa 4. Seuraavasta erästä tuli voitto ja 3 pistettä. Neljännestä erästä tuli jälleen kaksi pistettä. Viimeisessä erässä hän jäi pisteittä kaatumisen ja hylkäyksen takia. Kokonaispistesaalis oli 9 ja sijoitus kuudes.

Max Koivula sai kahdesta ensimmäisestä erästään kummastakin pisteen. Seuraava erä menikin nuorelta mieheltä hienosti; hän ajoi voittoon ja pisteitä tuli kolme lisää. Seuraavasta erästä jälleen piste ja viimeisestä kaksi. Yhteispisteet 8 ja sijoitus 7.

MM-sarjassa ajetaan aluperäisestä suunnitelmasta poiketen vain kaksi kilpailua. Ensimmäinen osakilpailu on Venäjän Togliatissa neljän viikon kuluttua ja toinen Hollannin Heerenveenissa huhtikuun alussa. Ellei korona muuta tilannetta.