Silve Racingille voitto ja pieniä pettymyksiä

Eliel Lehtinen oli MX2-luokassa 11.
Kuva
Jani Hovi
Silve Racingin kaikki neljä kuljettajaa olivat radalla sunnuntaina Karkkilan SM-motocrossissa.

Silve Racing KTM:n Jere Haavisto ajoi tänään suvereeniin voittoon Karkkilassa motocrossin SM-avauksessa. Haavisto pamautti heti aamulla tukevan 2,7 sekunnin pohja-ajan aika-ajoon ja ensimmäisessä erässä johti erää lähdöstä maaliin voittaen erän 16 sekunnin erolla ennen toiseksi tullut Juuso Matikaista ja kolmanneksi ajanutta Viron Andero Lusboa. Toisessa erässä KTM-kuljettaja oli lähtömutkan jälkeen toisena, mutta nousi jo ensimmäisen kierroksen puolessa välissä erän johtoon ajaen jälleen selkeään erävoittoon 15 sekunnin turvin ennen Lusboa ja Matikaista. Haavisto kuittasi näin myös päivän yhteiskilpailun voiton sekä johtaa MX1-luokan SM-sarjaa nyt puhtaalla pelillä avauskilpailun jälkeen kahdeksalla pisteellä.

- Hyvä puhdas selkeä päivä. Oikeastaan ilman minkäänlaisia isompia virheitä. Molemmissa erissä sain tehtyä heti pienen eron taaksepäin, mitä pystyin sitten hyvällä varmalla ajolla koko ajan hieman kasvattamaan lisää. Nyt jatketaan työntekoa kohti seuraavaa SM-osakilpailua, tyytyväinen Haavisto kertoi päivän jälkeen.

Haaviston kanssa MX1-luokassa ajava Teemu Makkonen oli aamun aika-ajossa kuudes ja kävi ensimmäisessä erässä hienoa taistelua sijoituksista viiden parhaan joukossa, mutta lopussa pieni kaatuminen maksoi sen verran aikaa, että KTM-kuljettaja taipui ruutulipulle kuudentena. Toisessa erässä Makkonen epäonnistui lähdössä eikä saanut erän aikana rytmistä kiinni ja oli maalissa sijalla 13. Päivän yhteistuloksissa KTM-kuljettaja oli 11. ja jatkaa SM-sarjassa samalla sijalla kohti seuraavaa osakilpailua.

- Aamu lähti hyvin käyntiin aika-ajoissa sekä ensimmäinen erä oli hienoa tekemistä ja huomaa et on asioita tehty oikein. Toisessa erässä oli kuitenkin vähän synkkää huonon lähdön jälkeen ja kaatuminen vielä ensimmäisellä kierroksella sekä huono ajo mistä kokonaisuus vähän kärsi, mutta ensi kisaan parantamaan, Makkonen kertoi.

Lehtinen onnistui MX2-luokan toisessa erässä

Silve Racing KTM:n Eliel Lehtinen onnistui loistavasti MX2-luokassa toisessa erässä ollen maalissa kuudes. Lehtinen onnistui toisen erän alussa huomattavasti ensimmäistä paremmin ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen seitsemäntenä. KTM-kuljettaja piti hyvää vauhtia koko erän ajan ja ajoi lopulta selkeällä erolla erässä kuudenneksi.

- Tänään vähän vaihteleva ja epäonninen päivä. Aika-ajoissa nopealla kierroksella lipat, mutta kuitenkin tuloksena kahdeksas sija. Ensimmäisessä erässä ensimmäisellä kierroksella kaatuminen ja vikana liikkeelle. Oli vaikea löytää rytmiä, minkä johdosta maalissa sijalla 11. Toisessa erässä hieman huono startti, mutta ajo oli hyvää.  Otin kärkiporukkaa kiinni, mutta muutamien tilanteiden kierroksella ohitettavien kanssa jälkeen jäin jälkeen ja maalissa kuudes. Kisasta jäi käteen tärkeitä pisteitä ja hyvillä mielin seuraaviin koitoksiin, Lehtinen kertoi.

Lehtinen oli päivän yhteistuloksissa 11. ja jatkaa samalla sijalla SM-sarjassa.

Silve Racing KTM:n toinen kuljettaja MX2-luokassa Joona Kukkonen oli aamun aika-ajossa sijalla 14. ja ensimmäisessä erässä haastavan alun jälkeen maalissa 15. Toisessa erässä Kukkonen oli lähdön jälkeen sijalla 14, mutta kaatui valitettavasti kolmannella kierroksella loukaten hieman samalla selkäänsä ja erä päättyi keskeytykseen. Kukkonen oli päivän yhteistuloksissa 19.

- Aika ajot ihan ok, mutta ensimmäisessä erässä huono startti ja ensimmäisellä kierroksella lipat, mutta siitä tasasta nousua sijalle 15. Toisessa erässä hyvä startti, mutta ensimmäiset kierrokset eivät mennyt nappiin ja puolen välin kohdalla tuli heitettyä pienet lipat ja sen myötä sitten keskeytettyä, kun tuli niin kova osuma selkään, pettynyt Kukkonen kertoi.