Sihvonen Brasilian kuumuudesta Siilinjärvelle

Kuva
Estilo MX / GASGAS Brasilia
Miro Sihvonen kaasutteli muutama päivä sitten Brasiliassa tuplakisaviikonlopun ja nyt mies valmistautuu Siilinjärven SM-motocrossiin.

Brasilian MX-sarjaa tänä vuonna kiertävä Miro Sihvonen on palannut Etelä-Amerikan helteestä Suomeen ja valmistautuu tulevana viikonloppuna ajettavaan motocrossin SM-sarjan osakilpailuun Siilinjärvellä. Vielä viime viikonloppuna Sihvonen kaasutteli Brasiliassa, jossa ajettiin kolmen päivän aikana kaksi paikallisen MX-sarjan osakilpailua.

Sihvosen osalta kisarupeama ei saanut parasta mahdollista starttia, kun mies heräsi perjantaiaamuna flunssaisena. Siitä huolimatta Sihvosella riitti hyvin virtaa perjantaina ajetussa ensimmäisessä kisaerässä, jossa hän kaasutteli hienosti toiseksi. Mahdollisuudet erävoittoon menivät, kun Sihvosen pyörän satula irtosi kuusi kierrosta ennen maalia ja hän ajoi ilman satulaa loppuerän. Lauantaina ajetussa toisessa kisaerässä kanssakilpailija kaatui Sihvosen eteen toisessa kurvissa, jonka takia hän itsekin kaatui. Sihvonen nousi parhaimmillaan erässä jo viidenneksi, mutta kaatui ja ajoi lopulta maaliin kuudentena, ollen ensimmäisen osakilpailun totaalissa kolmas.

Toisen osakilpailun molemmat erät ajettiin sunnuntaina ja Sihvosen flunssa rupesikin vaikuttamaan tuossa vaiheessa.

- En oikeastaan nukkunut yhtään yöllä, kun tuntui, että sydän hakkasi todella kovaa, Sihvonen kertoi.

Sunnuntaina molemmat erät menivät Sihvosen osalta heikosti. Huonosti nukuttu yö vaikutti keskittymiseen ja sen seurauksena kaatumisia riitti.

- Sunnuntain ensimmäisessä erässä minulta meni myös rengas puhki ja jouduin käymään varikolla vaihtamassa sen. En edes tiedä tarkasti sunnuntaina sijoituksiani, kun harmitti niin paljon koko päivä, Sihvonen jatkoi.

GASGAS-kuljettaja matkasi tiistaina Suomeen, jossa hän ajaa sunnuntaina East MX:n väreissä motocrossin SM-kilpailun Siilinjärvellä.

- Testaan viikolla pyörää, jotta kaikki on valmiina kisaan. Ja samalla täytyy saada oma kello käännettyä, että aikaeron rasitukset helpottavat, Sihvonen päätti.