Salminen ja Hurri Suomen tähtinä Gotlannin EMTB-kilpailussa

Kuva
Antti Hellsten
Gotland Grand National käynnistyy torstaina EMTB-kilpailun merkeissä. Kilpailussa on mukana tänäkin vuonna myös suomalaisia kuljettajia.

39. Gotland Grand National polkaistaan käyntiin torstaina, jolloin reitille pääsevät EMTB-luokan kuljettajat. Viime vuonna ensimmäistä kertaa ajettu luokka kerää tänä vuonna viitisenkymmentä kuljettajaa, jotka polkevat kahden tunnin mittaisen kilpailun. Kilpailu ajetaan muutoin samalla reitillä kuin viikonlopun moottoripyöräkilpailukin, mutta EMTB-reitti on lyhennetty seitsemän kilometrin mittaiseksi.

Suomesta kilpailussa mukana nähdään Husqvarna E-Bicyclesin tiimissä ajavat Juha Salminen ja Kimmo Hurri. Kaksikko ajoi tänä vuonna myös EMTB:n täyden SM-sarjan, jossa Salminen oli SM-loppupisteissä kuudes ja Hurri kahdestoista.

- Mukava päästä taas Gotlantiin ajamaan kilpaa, vaikka kyllähän sinne lähdetään ensisijaisesti vain pitämään hauskaa. Viime vuonna kisa oli hyvä ja tälle vuodelle reittiä on hieman lyhennetty, jolloin kuljettajat ovat pidemmän aikaa yleisön edessä, endurolegenda Salminen kertoo.

- Viime vuonna tuli keulittua maaliin tultaessa takakautta ympäri. Tänä vuonna jos jättäisi sen tekemättä ja tietysti Salminen pitää voittaa, Hurri nauraa.

Salmisen ja Hurrin lisäksi Husqvarna E-Bicyclesin väreissä kisaan starttaa Xracingin Jani Hovi.

Kommentit

Lähettänyt Heikki Savonen : Ke, 10/26/2022 - 15:54

Hurja veikkaus; Salminen 5. Hurri 20. ja Hovi sijalla 49. 

Kieli
suomi