Sade sotki avauspäivää, Lettenbichler ylivoimainen

Manuel Lettenbichler saapui ensimmäisenä kultaluokkalaisena maaliin.
Kuva
Tiedote
Iltapäivän sade teki Red Bull Romaniacsin avauspäivästä haastavan, mutta se ei haitannut Manuel Lettenbichleriä.

Red Bull Romaniacsin ensimmäinen varsinainen maastopäivä kaasuteltiin tänään. Aamupäivällä kuljettajat pääsivät varsin helpolla reitin osalta, mutta iltapäivällä luonnonvoimat tekivät hommasta vaikeaa. Kuurottaiset rankkasateet tekivät reitistä paikoin todella hankalan ja kultaluokankin osalta homma hankaloitui.

Aamupäivällä tilanne oli varsin tasainen, mutta ensimmäisenä huoltotauon jälkeen reitille startannut Manuel Lettenbichler hallitsi liukkaita olosuhteita ja kellotti lopulta 22 minuuttia nopeamman ajan kuin toiseksi ajanut Trystan Hart. Hart johti kilpailua huoltotauolle tultaessa, mutta oli vaikeuksissa tuntia ennen maalia, häviten check point 12:lla lähes 20 minuuttia Lettenbichlerille. Michael Walkner oli päivän kakkonen, mutta jäi kärjestä jo 39 minuuttia. Viime vuoden voittaja ja lajilegenda Graham Jarvis oli neljäs, jääden 49 minuuttia voitosta. Wade Young oli viides, jääden 50 minuuttia Lettenbichleristä.

- En ole koskaan nähnyt niin kovaa sadetta, kuin tänään, kertoi Young maalissa.

Kultaluokassa Antti Hänninen aloitti päivän hyvin ja oli 24. huoltotauolle tultaessa. Valitettavasti Hännisen pyörän jäähdyttimen letku meni poikki iltapäivällä ja hän joutui keskeyttämään kilpailun. Hänninen saa startata huomenna mukaan kisaan, keskeytyssäännön ansiosta.

Hopealuokassa suomalaiskolmikon Pasi Koivun, Henrik Heikkisen ja Teemu Ollilan avauspäivät jäivät kesken. Pronssiluokassa Marko Perttilä ja Henri Rolig sen sijaan ajoivat maaliin. Perttilä oli 69. ja Rolig 72.

Suomalaisten kommentteja myöhemmin illalla.

Alla pari videota päivän tapahtumista ja kärjen tulokset (klikkaa tuloksia suuremmiksi).