Nikander: ”Yhdet yleiskilpailun pohjat”

Kuva
Jani Hovi
Roni Nikander tekee paluun huomenna kisapoluille. Mies lähtee tavoittelemaan yhtä yleiskilpailun pohja-ajaa ja palkintokoroke sijaa omasta luokastaan.

Kilpailemisesta taukoa pitänyt, ja talon rakentamiseen keskittynyt Roni Nikader sai viime viikolla urakkansa valmiiksi, kun perhe pääsi muuttamaan uuteen kotiin. Nyt kun aikaa riittää taas hieman enemmän, nähdään Nikader mukana myös kilpailutoiminnassa lauantaina Kärhänlenkillä. Nikaderin piti ajaa kilpaa jo kesällä Nummelan SM-osakilpailussa, mutta silloin työtapaturmassa tullut vamma piti hänet pois kisapoluilta. Nyt tilanne on hyvä ja moninkertainen SM-voittaja pääsee osallistumaan kilpailuun. Kilpailuun valmistautuminen tosin on jäänyt varsin lyhyeksi.

- Sain alkuviikosta Betan maahantuojalta pyörän käyttööni ja olen käynyt nyt kaksi kertaa sillä ajamassa tällä viikolla. Ja siinä onkin sitten kaikki ajoni, kun vapaa-aika on mennyt omalla rakennustyömaalla. En ole muutenkin treenannut oikeastaan mitään, joten fyysinen kuntoni ei ole paras mahdollinen. Mutta perus ajokunto löytyy kuitenkin ja ajan sen mukaan, mitä kunto antaa myöden, Nikander kertoo.

Nikander ajaa huomenna uransa ensimmäisen kilpailun 300-kuutioisella Betan pyörällä.

- Noilla kahdella ajokerralla olen hieman yrittänyt säätää iskunvaimentimia kohdalleen. Pyörässä on vakioiskarit, jotka ovat toki omalle vauhdilleni liian pehmeät. Mutta uskon, että Mäntsälän kivikossa ne toimivat oikein loistavasti. Jossain hiekkapatikossa tilanne voisi olla toinen. Muutenkin pyörä on tuntunut todella hyvältä noilla kahdella ajokerralla, Nikader pohtii.

Huomenna Kärhänlenkillä on luvassa perinteistä ”suomienduroa”, joka on aiemmin sopinut hyvin Nikanderille.

- Onhan sen nyt aivan minun näköistä pätkää. Vaikeaa ja monen mielestä hankalaa, mutta minä tykkään siitä. Tavoite on ajaa yhdet yleiskilpailut pohjat ja sitten olla omassa luokassa kolmen parhaan joukossa. Ja tietty pitää hauskaa, Nikander päätti.

Lauantaina klo 9:01 käynnistyvän Kärhänlenkin katsojaopas löytyy täältä.