MM-sarjaan valmistautuva Ahokas U20-luokan ykkönen

Juho Ahokas voitti U20-luokan tänään Sysmässä.
Jani Hovi
Beta Racing Suomen Juho Ahokas kaasutteli Sysmässä U20-luokan voittoon ja nappasi samalla luokan korkeimmat SM-pisteet.

Tällä kaudella MM- ja EM-sarjaan tähtäävä Juho Ahokas on harjoitellut ahkerasti talven Keski-Euroopassa, mutta palasi viikko sitten Suomeen. Ahokas lähtikin mukaan Sysmän SM-kilpailuun metsästämään nuorten luokan SM-pisteitä.

Letkan ensimmäisenä reitille startannut Ahokas joutui luultavasti antamaan ensimmäisellä kierrolla hieman tasoitusta muille, pehmeän spoorin parantuessa sitä mukaan kun pyöriä reitille lähti.  Ensimmäisen kierroksen jälkeen Ahokas olikin toisena, Ukko Laaksosen pitäessä johtoa hallussaan 22 sekunnin turvin. Toisella kierroksella Ahokas paransi menoaan ja johti kilpailua jo yli minuutin erolla toisena olleeseen Martti Tammeliniin. Viimeisellä kierroksella Ahokas väsyi hieman, vähäisen spooriajon seurauksena, mutta taisteli silti luokkavoittoon 25 sekunnin erolla Tammeliniin. Laaksonen oli kolmas, jääden 40 sekuntia voitosta. Oskari Vuori oli neljäs ja jäi yhä monta minuuttia voitosta. Jesse Turunen kaasutteli viidenneksi, jääden kolmisen minuuttia Vuorelle.