Matikainen: ”Haavisto on ennakkoon mietittynä kaikkia muita edellä”

Juuso Matikainen lähtee kauteen mestaruus mielessä.
Kuva
Antti Hellsten
Kotimaisen motocrossin kestomenestyjä Juuso Matikainen lähtee alkavaan kauteen mestaruus mielessään, vaikka myöntääkin Jere Haaviston olevan tällä hetkellä muita edellä.

Juuso Matikainen on niittänyt menestystä kotimaisessa motocrossissa jo vuosien ajan ja miehen taskussa onkin useita SM-mitaleja, myös se himoittu MX1-luokan Suomen mestaruus. Parin viime vuoden ajan Matikainen on joutunut taistelemaan erilaisten loukkaantumisten kanssa, eikä tilanne ole nytkään ihan mutkaton, mutta parempi kuin vuosiin.

Miten treenikausi on mennyt terveydellisessä mielessä?

- Talvi on sinänsä ollut hyvä, ettei ole tarvinnut käydä missään leikkauksissa. Käsien kanssa on yhä pientä ongelmaa, mutta tilanne on parempi kuin vuosiin. Nyt suurin ongelma on oikeassa kädessä oleva tenniskyynärpää, joka on ajon jälkeen todella kivulias, eikä silloin pysty edes juomapulloa nostamaan. Onneksi se ei tunnu ajaessa. On tuossa talvella tietysti jotain flunssaa ollut, mutta ei mitään ihmeellistä.

Kuinka paljon olet päässyt harjoittelemaan talven ja kevään aikana?

- Treenipyörässä on nyt noin 70 ajotuntia, joista 25 tuli talvella lumispoorissa. Maaliskuun puolen välin jälkeen olin pari viikkoa Latviassa treenaamassa, jonka jälkeen pystyikin jo ajamaan Suomessa kesärenkailla. Se olikin hyvä asia, ettei siihen väliin tullut mitään taukoa. Ajamisen lisäksi talvella tuli hiihdettyä paljon ja lisäksi tietysti käytyä kuntosalilla. Niiden lisäksi sulkapallo ja lenkkeily ovat kuuluneet harjoitteluun. Ajotunteja minulla on nyt alla enemmän kuin vuosiin ja muutenkin tuntuu todella hyvältä.

matikainen 2023

Juuso Matikainen lähtee kauteen viime tapaan MXNyberg-tiimissä.. (KUVA: Antti Hellsten)

Olet toukokuun töistä lomalla ja keskityt harjoitteluun. Mistä tämä päätös tuli?

- Nyt pystyn vetämään aamulla yhdet treenit ja sitten iltapäivällä toiset. Lisäksi saan aikaa palautumiselle ja myös pyörien laitoille. Kyllä töissä ollessakin pystyy treenit tekemään, mutta palautumiselle ei jää aikaa. Silloin käytännössä menen aina töihin palautumaan, joka ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla.

Millaiset tavoitteet sinulla on SM-kauteen?

- Teen töitä sen takia, että voitan mestaruuden. En lähde ajamaan pelkästään mitaleista. Toki täytyy olla realisti ja myöntää, että Jere (Haavisto) on tällä hetkellä kaikkia muita edellä. Hän on pystynyt keskittymään pelkkään treenaamiseen vajaat pari vuotta ja se näkyy. Tietysti yritän haastaa häntä ja moottoriurheilussa on aina kaikki mahdollista. Tällä viikolla olin mukana Kaanaan sarjacrosseissa, jossa myös Jere ja Emil (Silander) olivat. Siellä meillä oli Emilin kanssa hyvää vääntöä, mutta Jere meni menojaan.

Ajat viikonloppuna Honkajoella kauden ensimmäisen kilpailusi. Millä ajatuksilla lähdet kisaan?

- Yritän aina ajaa sarjacrossitkin mahdollisimman lujaa ja tavoitteellisesti. Samoin ajatuksin lähden Honkajoelle. En tietenkään ota mitään tyhmiä riskejä, mutta täysi yritys päällä lähden kisaan.