Laukkanen speedwayn Suomi-sarjan henkilökohtaiseen mestaruuteen

Suomi-sarjan kolme parasta: Joni Laukkanen, Niclas Säyriö, Toni Hyyryläinen.
Jalo Säyriö
Seinäjoen moottorikerhon Joni Laukkanen vei tämän päivän Suomi-sarjan henkilökohtaisen kisan voiton Seinäjoella.

Kisassa oli kaikkiaan 15 kuljettajaa. Kuljettajien ikähaitari oli laaja, sillä kisan nestori oli 75-vuotias isäntäseuran Esko Mylläri ja kuopus Varkaus Racing Teamin 17-vuotias Nella Änkiläinen, joka avaa lajiin tietä naisille. Änkiläinen on ensimmäinen naispuolinen kilpaileva speedwaykuljettaja.

Karhulan moottorikerhon Niclas Säyriö sijoittui hopealle ja Salpausselän moottorikerhon Toni Hyyryläinen, jota ei hetkeen ole nähty ritsoilla, otti pronssia.

Alkuerissä Säyriö keräsi 14 pistettä ja Laukkanen sekä Hyyryläinen 13. Haapajärven Niilo Vuolaksella ja Pirkan Moottorimiesten Topi Mustosella 12 pistettä. Viron Adam Seermaa ajoi 11 pistettä.

Ensimmäisessä semifinaalissa ritsoille asettuivat Säyriö, Seermaa ja Puolan Cezary Owizyc. Niilo Vuolaskin olisi erään kuulunut, mutta hänen pyöränsä oli rikkoutunut edellisessä erässä niin, että nuori mies ei päässyt puolustamaan viimevuotista menestystään. Finaaliin erästä menivät Säyriö ja Hyyryläinen.

Toisessa semifinaalissa Laukkanen, Hyyryläinen, Kangasalan moottorikerhon Max Koivula ja Topi Mustonen taistelivat finaalipaikoista. Laukkanen ja Hyyryläinen saivat toiset kaksi finaalipaikkaa.

Finaalissa nähtiin kisan pahin kolari, kun Seermaa ja Säyriö törmäsivät toisiinsa. Tuloksena oli, että Seermaa hylättiin ja finaali uusittiin kolmella kuljettajalla. Laukkanen siis voittoon ja Säyriö kakkonen ja Hyyryläinen kolmas.

Kisassa nähtiin myös tulevaisuuden speedwaykuljettajia, kun pienimmät juniorit näyttivät taitojaan 50-kuutioisilla ja vähän isommat 125-kuutioisilla.