Lahti kolmas EM-sarjan päätösosakilpailussa

Timo Lahti ajoi hienosti kolmanneksi EM-sarjan kauden päätöskilpailussa Puolan Torunissa.
Kuva
Matias Hirsimäki
Timo Lahti onnistui hienosti speedwayn EM-sarjan päätöskilpailussa.

Speedwayn henkilökohtaisen EM-sarjan kauden viides ja viimeinen osakilpailu ajettiin keskiviikkoiltana Puolan Torunissa. Suomen Timo Lahti lähti kilpailuun alla toinen sija edellisestä kilpailusta. Lahti lähti kilpailuun EM-sarjan sijalta seitsemän, kolme pistettä TOP 5 paikkaa perässä, joka oikeuttaisi paikkaan ensi kauden sarjaan.

Lahti avasi kilpailun vahvasti heti avauserässään oltuaan maalissa toisena Kai Huckenbeckin perässä. Toisessa erässään Lahti nappasi loistavan lähdön turvin erävoiton ennen sarjassa samoista sijoista taistelevia Nicki Pederseniä ja David Bellegoa vastaan. Kolmas erä tuotti jälleen kaksi pistettä, Lahden jouduttua toteamaan Grigorij Lagutan nopeammakseen. Myös neljännestä erästään Lahti nappasi kaksi pistettä sarjan voitosta taistelleen Leon Madsenin perässä. Viimeinen alkuerä tuotti vielä yhden pisteen, joten alkueristä Lahdelle kymmenen pistettä ja paikka semifinaaliin.

Semifinaalissa Lahti onnistui pitämään Pedersenin ja Puolan Bartosz Smektalan takanaan lunastaen samalla paikan illan finaaliin edellisen osakilpailun tavoin. Finaalissa Lahti sai ulkoradan lähtöpaikalta hyvän startin ja taisteli ensimmäisellä takasuoralla jopa kärkipaikasta Robert Lambertin ja Madsenin kanssa. Madsen tuli kuitenkin seuraavassa kurvissa väkisin sisäkautta ohitse suomalaisesta. Lahti ajoi ruutulipulle kolmantena napaten toisen palkintopallipaikkansa sarjassa. Upeat suoritukset kahteen viimeiseen kilpailuun eivät riittäneet nostamaan Lahtea viiden joukkoon, mutta näytöt ensi kauden villi kortti- paikkoihin on nyt annettu. Lahti oli syystäkin tyytyväinen kilpailun jälkeen.

-Oltiin alusta asti tosi hyvillä säädöillä liikenteessä. Startista kun pääsi hyvin liikkeelle niin sai päästellä omaa ajoa ja vauhtikin tuntui riittävän. Viimeisessä alkuerässä mentiin välityksessä liian harvaksi ja se puutui starttiin. Semissä ja finaalissa onnistuin hyvin. Finaalissa Madsen ajoi sisältä ohi ja olisin siinä voinut ottaa osuman ja ottaa sille hylyn, mutta se ei kuulu kuvioon, Lahti kertoo kisan jälkeen.

- Olen tosi tyytyväinen kolmanteen sijaan ja ylpeä suorituksestani EM-sarjan debyyttikaudella. 2 pisteestä se top 5 paikka jäi kiinni, että ensi kaudelle olisi sarjapaikka tullut. Nyt täytyy vielä toivoa, että 2 podium-sijoitusta avaisivat villin kortin kautta tien sarjaan. Matka tänne on ollut pitkä ja joskus kivinenkin. Taustalla on paljon ihmisiä ja yrityksiä, joille kiitos ei ole riittävä sana heidän tuestaan matkan varrella. Jatkamme yhdessä töitä entiseen malliin, sillä T.Lahdella on vielä töitä maailman huipulle, Lahti summaa.

 

Tulokset:

1. Robert Lambert, Iso-Britannia 14

2. Leon Madsen, Tanska 13

3. Timo Lahti, Suomi 11 (2,3,2,2,1,1)

4. Kai Huckenbeck, Saksa 12

5. Nicki Pedersen, Tanska 10

6. Bartosz Smektala, Puola 10

7. Pawel Przedpelski, Puola 10

8. Kacper Woryna, Puola 9

9. Mikkel Michelsen, Tanska 8

10. Grigorij Laguta, Venäjä 8

11. Krzysztof Kasprzak, Puola 5

12. Peter Ljung, Ruotsi 5

13. Michael Jepsen Jensen, Tanska 4

14. Vaclav Milik, Tsekki 3

15. David Bellego, Ranska 3

16. Norbert Krakowiak, Puola 1

17. Andrey Kudriashov, Venäjä 0

18. Igor Kopec-Sobczynski, Puola 0