Laaksonen: "Kaikki tarvittava tieto Päitsille lähtijöille"

Kuva
Jani Hovi
Helsingin Moottorikerho lanseerasi uuden Päitsi Akatemia pari viikkoa sitten. Me juttelimme kerhon puheenjohtajan kanssa mistä on oikein kyse.

Helsingin Moottorikerhon puheenjohtaja Kenneth Laaksonen on yksi Päitsi Akatemian luojista. Laaksonen on itsekin pitkän linjan endurokuljettaja, jolla on myös paljon kokemusta Päijänteen ympäriajosta. Siksi hän onkin oikea mies kertomaan, mistä akatemiassa on oikein kyse.

- Lajin pariin tulee nykyisellään paljon sellaisia uusia harrastajia, joilla ei ole välttämättä ihan lähipiirissä tuttuja, joilla on endurosta kokemusta. He saavat oppinsa lähinnä treenipaikkojen varikoilta ja me kaikki tiedämme, että ne opit eivät ole välttämättä aina oikeita. Samoin me törmäämme usein siihen asiaan, että treenipoluilla liioitellaan Päitsin vaativuutta ja sitä, mitä se vaatii. Sen takia me kehitimme Päitsi Akatemian, jossa kuljettajat saavat tietoa ammattilaisilta ja sitä myötä myös oikeaa tietoa.

Kenelle akatemia on suunnattu?

- Sinne voivat osallistua ihmiset, jotka ovat lähdössä ensimmäistä kertaa Päitsille. Samoin sinne voivat osallistua ihmiset, jotka tavoittelevat vaikkapa B-luokan voittoa. Me pystymme antamaan koulutuksessa kaikille henkilökohtaista opetusta, joilla jokainen pääsee omaan tavoitteeseensa. Oli se tavoite sitten kisan läpi ajaminen trophy-luokassa, tai sitten vaikkapa B-luokan voitto.

Koulutuksessa on ajovalmennusta ja lisäksi myös Teams-koulutusta. Miksi kaikkea koulutusta ei tehdä lähikoulutuksena?

- Tavoitteemme on saada paikalle kuljettajia ympäri Suomea. Sen takia on helpompaa, että käytämme Teamsia, jolloin ihmisten ei tarvitse ajaa useaa sataa kilometriä paikalle. Tietysti ajovalmennukset tehdään maastossa porukalla.

Lisätietoa Päitsi Akatemiasta.