Päitsi Akatemia

Teksti
Haluatko ottaa kaiken irti Päitsille lähtemisestä ja valmistautua siihen mahdollisimman hyvin? Jos vastauksesi on kyllä, niin Päitsi Akatemia on sinulle oikea paikka.

Päitsi, virallisemmin Päijänteen ympäriajo, on endurokilpailu ja yksi Suomen vanhimpia yhtäjaksoisesti järjestettyjä urheilukilpailuja. Se ajetaan kevättalvella, jolloin ajo-olosuhteet saattavat olla vielä talviset ja siten hyvinkin haastavat. Suuri suomalainen seikkailu houkuttelee kuitenkin joka vuosi mukaan paitsi vanhoja endurokonkareita, niin myös noviiseja, joilla ei välttämättä ole lainkaan aikaisempaa kokemusta endurokilpailuista.

Helsingin Moottorikerhon organisoima Päitsi Akatemia on tarkoitettu vuoden 2024 Päitsille tähtääville harrastajille ja aktiivikuljettajille. Akatemian tarkoituksena on madaltaa osallistumiskynnystä sekä antaa selkeät eväät siihen, miten valmistautua, maksimoida oma suoritus ja nauttia kilpailusta. Lähes puoli vuotta kestävä projekti auttaa osallistujia saavuttamaan tavoitteeseensa, olipa se sitten maaliinpääsy tai luokkavoitto.

Lokakuusta helmikuulle kestävä valmennusjakso koostuu ajovalmennuksesta ja Teams-luennoista. Päävalmentajana ja mentorina toimii moninkertainen enduron MM-mitalisti, Päitsi-voittaja, ammattivalmentaja ja SML:n vuoden valmentaja Marko Tarkkala. Luennoimassa on Markon lisäksi mm. Moottoriliiton valmennuspäällikkö Tomi Konttinen ja Päijänteen Ympäriajon organisaatiosta Martti Ketelä, reittipäällikkö Jouni Koutonen sekä kilpailunjohtaja Sanna Kärkkäinen. Ajovalmennus toteutetaan pienryhmissä, kolme tuntia kerrallaan jolloin jokainen oppilas saa henkilökohtaiset ohjeet oman ajonsa kehittämiseen.

Valmennus sisältää:

  • Kolme ajoharjoittelupäivää, ajoharjoittelun kesto 3 h per kerta
  • 5 Teamsin kautta pidettävää valmennusta, joiden kesto on noin 1–1,5 h per kerta. Etävalmennus sisältää esimerkiksi ajo- ja oheisharjoitteluvinkkejä sekä sopivat harjoittelumäärät. Lisäksi aihepiireihin kuuluvat urheilijan ravinto, vaatetus, pyörän jousituksen säätäminen talveen, renkaanvaihto, pimeässä ajo, huoltaminen kisan aikana, kilpailunkulku sekä aikakorttikäytäntö. Viimeinen Teams-luento on vapaata keskustelua valmennuksesta. Käymme läpi viimeiset vinkit ja vastaukset viime hetken kysymyksiin. Saat myös vapaasti toivoa mitä aihepiirejä haluat käsiteltävän näissä valmennuksissa (ks. ilmoittaumislomake). Luennoista tehdään tallenteet.
  • Päitsi Akatemia -tuotepaketin: HMK:n jäsenyyden kaudelle 2024, Kunto24-urheilujuomapakkauksen, FXR-talviajohanskat, Leat-ajolasit, alennuksia Satapiikin renkaista sekä 50€ arvoisen lahjakortin TTM Factory -iskunvaimenninhuoltoon.

Aikataulu:

8.10.2023 Ajovalmennus 3h: avauspuheenvuoro. Janakkala, Marko Tarkkala.

12.10.2023 Teams-luento 1: Ajoharjoittelu, oheisharjoittelu sekä ravinto valmistautuessa. Tomi Konttinen, Marko Tarkkala.

16.11.2023 Teams-luento 2: Pyörän säätäminen talvisiin olosuhteisiin sekä muu pyörän varustelu. Kuljettajan varustelu ja pukeutuminen kisan aikana. Marko Tarkkala.

14.12.2023 Teams-luento 3: Pyörän huoltaminen kisaa ennen ja kisan aikana. Huollon kesken huomioon otettavia asioita. Pimeässä ajaminen ja valot.  Marko Tarkkala.

14.1.2024 Ajovalmennus 3h: Mäntsälä. Marko Tarkkala.

17.1.2024 Teams-luento 4: Kisan kulku, aikakortti ja AT-käytäntö sekä muita kysymyksiä kisaan liittyen. Miten selviytyä henkisesti vaikeista tilanteista kisan aikana. Sanna Kärkkäinen, (Martti Ketelä) Psyykkinen osuus: Marko Tarkkala.

18.2.2024 Ajovalmennus 3h: Paikka ilmoitetaan myöhemmin. Marko Tarkkala.

4.3.2024 Teams-luento 5:  Viimeinen tapaaminen ennen kisaa. Vapaata keskustelua valmennuksesta ja vastaukset viime hetken kysymyksiin. Ennakkotiedot reitin olosuhteista. Marko Tarkkala, Jouni Koutonen.

Hinta:

390 euroa per osallistuja. Tämän voi halutessaan maksaa kahdessa osassa. Voimme myös laskuttaa tukijayritystäsi.

Ilmoittautuminen akatemiaa.