Kytönen jahtaa viikonloppuna voittoa Slovakiassa

Teksti
Kuva
Dario Agrati
Enduron MM-sarja jatkuu nyt muutaman viikon tauon jälkeen Slovakian Gelnicassa ja RedMoto Honda tiimin Roni Kytönen on mukana taistelemassa voitosta enduro Junior-luokassa.

Kytönen voitti sarjan edellisen osakilpailun Portugalissa ja lähteekin nyt päättäväisin mielin taistelemaan voitosta Slovakiaan. Sarjan muut osakilpailut tällä kaudella voittanut ranskalainen Zachary Pichon on pisteissä tuntuvalla karkumatkalla, mutta kaudesta vielä jakamatta MM-pisteet kuudesta kilpailupäivästä, joten kaikki on vielä mahdollista.

- Hyvältä näyttää Slovakiassa, mutta on nämä pätkät todella pitkiä ainakin kävellen. Nyt, kun sarja siirtyi tänne Itä-Euroopan puolelle, niin endurotestikin on todellinen endurotesti, kun menee kokonaan metsässä, on juurakkoa ja kiveä sekä ylä- ja alamäkiä. Crossitestikin on melkein, kun toinen endurotesti. Se menee kanssa metsässä, missä pieni pätkä peltoa sekä crossirataa ja mennään kanssa ylös, alas sekä juurakkoa löytyy. Extreme- ja supertesti kiertää jalkapallo kentän, mihin on sitten tuotu tukkeja ja muuta. Reitti on varsinkin aukeilta paikoilta nyt todella kuiva, mutta se on ilmeisesti viikonlopuksi luvannut kunnolla vettä ja sopii minulle kyllä. Mutta vesisateen jälkeen uskon, että reitti tulee olemaan todella haastava ja kuluu varmasti paljon, mutta luottavaisin mielin lähdetään taistelemaan voitosta sekä ajamaan pisteissä Pichonin etumatkaa kiinni, Kytönen kertoi torstaina illalla.

Slovakiassa kilpailut alkavat perjantaina illalla supertestillä ja lauantaina on vuorossa ensimmäinen kilpailupäivä. Tuloksia viikonlopun aikana voit seurata täältä.