Kytönen ja Puhakainen jälleen podiumilla

Roni Kytönen ajoi tänäänkin toiseksi Espanjassa.
Kuva
Dario Agrati
Enduron MM-sarjan toisena päivänä kotiyleisön riemuksi podiumin ykköspallille nousi Josep Garcia. Suomalaisilla oli myös hyvä päivä kun Roni Kytönen oli luokassaan toinen ja Samuli Puhakainen kolmas.

Enduron MM-sarjan toinen kilpailupäivä Espanjassa ei tarjonnut yhtä tiukkaa kärkitaistelua kuin ensimmäinen kisapäivä. Josep Garcia otti kärkipaikan haltuunsa jo päivän toisella maastokokeella ja kasvatti tasaisesti johtoaan koko päivän ajan. Garcialle kirjattiin luonnollisesti myös E2-luokan voitto.

- Olen tyytyväinen kun pystyin voittamaan kotikisan. Eiliseenkin olen tyytyväinen, mutta tänään löytyi rytmi paljon paremmin. Odotan innolla Portugalin kisaa ensi viikonloppuna, Garcia iloitsi.

Lauantaina voittoon ajanut Andrea Verona oli nyt toinen, mutta joutui taipumaan voiton ottaneelle Garcialle 18 sekuntia. Verona voitti samalla E1-luokan.

- Lähes täydellinen viikonloppu. On aivan uskomatonta, että johdan koko GP-sarjaa. En todellakaan osannut odottaa tätä, Verona hämmästeli.

Brad Freeman onnistui nyt myös selkeästi paremmin kuin lauantaina. Sijoitus oli kolmas, eikä kakkossijakaan ollut kuin neljän sekunnin päässä. Samalla Freemanille kirjattiin jälleen E3-luokan voitto.

- Olen tyytyväinen kun pääsin ehjänä päivän läpi ja yleiskisan kolmossija on ihan mukava bonus heikosti menneen eilisen jälkeen. Toivottavasti pystyn säilyttämään vähintään tämän tason jatkossa, Freeman sanaili.

Kytönen jälleen toinen

Junioriluokassa Roni Kytöseltä odotettiin voittoa, mutta Ranskan Zachary Pichon osoitti, ettei avauspäivän voitto mikään sattuma ollut. Vahvan crossitaustan omaava Sherco-kuljettaja käänsi kaasukapulaa siihen malliin, että muut eivät vauhtiin pystyneet vastaamaan.

- Olin hieman yllättynyt voittaessani molemmat päivät täällä. Minun täytyi taistella molempina päivinä voittaakseni. Ensimmäisenä päivänä oli ongelmia takajarrussa ja tänään kaaduin. Testit olivat todella vaikeita loppua kohti, mutta olen todella iloinen voittaessani molemmat päivät, Pichon kertoi viikonlopustaan.

Roni Kytönen ajoi maaliin toisena, mutta eroa kärkeen tuli 23 sekuntia.

- Tänään virheet endurotesteillä maksoivat liikaa aikaa. Ensimmäisellä pienen kaatumisen jälkeen hävisin yhdeksän sekuntia, mutta sitten toisella testillä pätkän puolessa välissä onnistuin potkaisemaan etujarruun niin, että siitä tulivat nesteet ulos. Sen jälkeen oli todella hankalaa ajaa loppupätkä ilman sitä. Siinä tuli iso ero kärkeen, kun hävisin 18 sekuntia sillä pätkällä. Oli kuitenkin ihan positiivinen avaus MM-sarjaan. Edessä on pitkä kausi ja nyt avausviikonlopusta kaksi kakkossijaa, Kytönen kertoi päivän jälkeen.

Kolmanneksi ajoi lauantain tapaan Jed Etchells. Suomalaisista Hermanni Haljala ajoi sijalle 17 ja Peetu Juupaluoma sijalle 22.

EnduroY-luokassa Kevin Cristino sai eilisen johtoasemasta tapahtuneen keskeytyksen jälkeen balsamia haavoilleen, sillä nyt kaikki osui kohdalleen ja tuloksena oli selkeä voitto. Harry Edmundson kuittasi puolestaan eilisen voiton seuraksi nyt kakkossijan. Samuli Puhakaisen hyvät otteet sarjassa jatkuvat ja tänään sijoitus oli kolmas. Pyry Juupaluoma oli eiliseen tapaan seitsemäs.

MM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Portugalissa ajettavalla kilpailulla.