Kullas kolmas Englannnissa, suomalaiset vauhdissa myös muualla

Kuva
CultMoto / Cab Screens Cresecent Yamaha
Harri Kullas kaasutteli kolmanneksi viikonloppuna Englannin mestaruussarjassa. Myös Liettuassa ja Hollannissa nähtiin suomalaisia kuljettajia.

Britannian mestaruussarja jatkui viikonloppuna Blaxhallissa. Harri Kullas tuli kauden neljänteen kilpailuun sarjakärkenä, mutta mies oli hankaluuksissa jo ennen kisaa.

- Oli kaikenlaista ohjelmaa jo ennen kisoja. Saimme pyörään uusia osia ja teimme paljon testejä sen tiimoilta edellisellä viikolla Belgiassa ja Hollannissa. Pyörä tuntuikin todella hyvältä ja olin siihen tyytyväinen. Teimme lauantaina aamulla vielä pienen testin Englannissa ja siellä huomasin, ettei moottorissa ole kaikki kunnossa ja sitten se menikin rikki. Mekaanikkoni lähti ajamaan kotiinsa laittamaan moottoria kuntoon ja saapui sunnuntaina aamuneljältä varikolle pyörän kanssa, Kullas kertoi.

Ylimääräisestä ohjelmasta huolimatta Kullaksen päivä lähti hienosti käyntiin ja hän oli aika-ajoissa kolmas.

- Ajoin parhaimman aika-ajoni tällä kaudella. Se meni todella hyvin. Rata oli myös hyvä, juuri sopivan kostea ja sinne muodostui hienoja spooreja. Kisaerissä lähdöt onnistuivat ja otin molemmissa erissä holeshotit. Päivän aikana rata muuttui aika paljon. Jo ensimmäisessä erässä se kuivui, enkä oikein löytänyt luottamusta siihen. Molemmissa erissä Conrad Mewse ja Josh Gilbert tulivat ohitseni ja ajoin kolmantena maaliin, Kullas jatkoi.

Sarjan pistetilanteessa Mewse nousi kärkeen, mutta Kullas on kakkosena vain seitsemän pisteen päässä. Gilbert on sarjassa kolmantena, neljä pistettä Kullaksen takana.

Kullaksen kisaurakka jatkuu jo keskiviikkona, kun hän ajaa Walesissa kv-kisan. Viikonloppuna Kullas on puolestaan vauhdissa MX Nationals-sarjan seuraavassa kilpailussa.

Mertsalmi jatkoi sarjaa Liettuassa

Naisten motocrossin EM-sarja jatkui viikonloppuna Liettuan Šiauliaissa. Siellä Hanna Mertsalmi kaasutteli molemmissa erissä sijalle 17. Tuttuun tyyliin Lotte Van Drunen voitti molemmat erät. Van Drunen johtaa sarjaa täysin pistein. Mertsalmi on sijalla 19.

Samaan aikaan Šiauliaissa ajettiin myös EMX65- ja EMX85-sarjojen EM-karsintasarjan osakilpailu. Elias Villanen vastasi parhaasta suomalaissuorituksesta. Hän oli päivän totaalissa kahdeksas. Miko Korpela oli totaalin 16. ja Mikke Lindström 17. Jose Vainio jäi tällä kertaa pisteiden ulkopuolelle ja oli totaalin 27.

EMX85-luokassa Mauno Keskikallio ja Samu Bärholm nappasivat molemmat kaksi sarjapistettä. Keskikallio oli päivän totaalissa 22. ja Bärholm 23. Rossi Halen jäi tällä kertaa ilman pisteitä ja hän oli totaalissa 26.

Hindersson hopealle Hollannissa

Hollannissa Kasimir Hindersson päätti MX125-luokan Dutch Masters-sarjan. Kauden viimeisessä kilpailussa neljänneksi ajanut Hindersson oli lopulta sarjan loppupisteissä toinen. Sarjan voitto meni Janis Reisulikselle. Suomalaisista kilpailussa oli mukana myös Eemil Pesonen, joka oli 85-kuutioisissa päivän totaalin 14.