Kaanaan SM-crossissa 2000 euron palkintorahat

Jere Haavisto on MX2-luokan suurin suosikki tulevana viikonloppuna.
Kuva
Jani Hovi
Ensi viikonloppuna ajettavassa SM-motocrossissa on luvassa hienot palkintorahat.

Kauden toinen motocrossin SM-osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Kaanaassa. Kilpailun järjestäjä Tampereen Motocross julkaisi tänään tiedon, että kilpailussa on jaossa yhteensä 2000 euroa palkintorahoja. Palkintorahoja jaetaan MXC/A-, MX2- ja MX1-luokissa luokkakohtaisten lopputulosten perusteella. Sen lisäksi MX1- ja MX2-luokassa annetaan myös aamun aika-ajojen nopeimmalle kuljettajalle 100 euron palkintoraha. Tämä takaa sen, että aika-ajoissa riittää jännitettävää loppuun asti.

Palkintorahat

Aika-ajon tulosten mukaan

  • MX2:  1. 100€
  • MX1:  1. 100€

Yhteistulosten perusteella

  • MXC/A:   1. 150€ 2. 100€ 3. 50€
  • MX2:   1. 300€ 2. 200€ 3. 100€ 4. 75€ 5. 50€
  • MX1:  1. 300€ 2. 200€ 3. 100€ 4. 75€ 5. 50€

Kilpailun rahapalkinnot mahdollistavat käsiohjelman tukijat.

Hyvä kuskikattaus

Sää tulevalle viikonlopulle näyttää hyvältä, joka takaa myös tasaisen kilpailun. Kisassa on jälleen mukana todella kovatasoinen kuljettajajoukko. MX1-luokassa mukana on koko viime viikonlopun kärkikymmenikkö, pois lukien endurokuljettaja Eemil Pohjola, joka on samaan aikaan ajamassa endurokilpailua. Mielenkiintoista isossa luokassa on nähdä, jatkuuko Harri Kullaksen voittoputki, vai pystyykö Kim Savaste, Tanel Leok tai joku muu kärkikuljettajista yllättämään Kullaksen. MX2-luokassa nähdään mukana puolestaan koko SM-sarjan kärkikymmenikkö, Jörgen Matthias Talvikun johdolla. Kotiradallaan ajava Jere Haavisto on luokan kovin suosikki ennakkoon, vaikka epäonnistuikin hieman Karkkilan SM-avauksessa.

Lisäksi kilpailuun saattaa olla tulossa vielä muutama kova kuljettaja Virosta, joten luvassa on todella kovatasoinen SM-kisa.

Vielä mahtuu katsomoon

Koronarajoitusten vuoksi Kaanaassa joudutaan myös rajoittamaan yleisömäärää ja katsomoon saadaan ottaa vain 500 katsojaa. Tiistaina päivällä lippuja oli myymättä vielä vajaat sata kappaletta, joten nopeimmat mahtuu vielä mukaan. Yleisölle on luvassa hyvät katselupaikat, sillä radan reunalla on yhteensä neljä erillistä istumakatsomoa. Yleisö ei pääse valitettavasti varikolle, mutta yleisöalue on rajattu niin, että sieltä pääsee katsomaan varikon menoa vain muutaman metrin päästä.

Kilpailun liput on myynnissä täällä.

Kuljettajilla myös erikoisjärjestelyjä

Kilpailuviikonlopun aikana varikko- ja yleisöalueet ovat rajattu omiksi alueikseen ja liikkuminen niiden välillä on kielletty. Kuljettaja saa ottaa mukaansa varikkoalueelle kaksi huoltohenkilöä ja kaikille annetaan varikkoalueelle oikeuttava ranneke. Ylimääräisiä rannekkeita varikkoalueelle ei saa, eikä niitä myöskään myydä. Tätä tullaan valvomaan kilpailuviikonlopun aikana ja rannekkeettomat henkilöt tullaan poistamaan varikkoalueelta. Myös muut rangaistukset ovat mahdollisia ja niitä voidaan kohdistaa kilpailijaan. Joten näin myös kuljettajat ovat vastuussa siitä, että heidän taustahenkilömäärä pysyy säädöksien mukaisena.