Italian pronssi pirteä alkusysäys Hinderssonin motocrosskauteen

Teksti
Kuva
Hinderssonin tiedotus
Lohjan Seudun Moottorikerhon Kasimir Hindersson juhli motocrossissa Italian talvimestaruussarjan pronssia viime sunnuntaina. 17-vuotiaan katse on nyt vahvasti Hollannin, Saksan ja Euroopan mestaruussarjoissa sekä MM-kilpailussa.

Jo useita vuosia kansainvälistä uraa rakentanut Kasimir Hindersson jatkaa vahvasti ulkomailla myös kaudella 2024 ja 125-kuutioisten kaksitahtisten pyörien luokissa.

Viime sunnuntaina lohjalainen pokkasi 125-kuutioisilla pyörillä kilpailevien nuorten kuljettajien Italian talvimestaruussarjan kolmannen tilan. Sarjassa järjestettiin kaksi osakilpailua, joissa kummassakin kaksi kilpaerää. Hindersson ajoi aiemmin avausosakilpailussa Riolassa avauserässä toiseksi ja keskeytti kakkoserän, mutta kiri sunnuntaina Mantovassa kahdella kolmossijallaan ja osakilpailun kakkospaikallaan sarjapronssille. Hollantilainen Gyan Doensen voitti molemmat erät Mantovassa ja sitä myöten sarjamestaruuden.

- Tämä lyhyt Italian kauteni oli ristiriitainen, mutta pronssi oli kova suoritus. Pidin viime kisakauden jälkeen peräti kolmen kuukauden ajotauon ennen kuin palasin treeneihin tammikuun alussa pariksi viikoksi Sardiniassa. Sitten oli taas pieni tauko Suomessa ennen kuin tulimme kolmisen viikkoa sitten Italiaan treenaamaan ja näihin pariin kisaan. Ajoa oli tosi vähän alla ja pitkä tauko takana. Monella ulkomaalaisella ei ole ollut taukoja, ei ainakaan pitkiä. Ajoni ei ollut jäykkää, mutta tauon huomasi. Nämä kisat olivat hyvää oppia tulevaa varten ja niistä jäi hyvä fiilis, tammikuussa 17 vuotta täyttänyt Hindersson kuvailee.

Suomessa orimattilalaisen Motopalvelu-moottoripyörätalon väreissä kilpaileva ja Yoko-ajovarusteita sekä Motorenkaan Mitas-renkaita käyttävä KTM-kuljettaja voitti viime vuonna 125-kuutioisten pyörien luokan SM-kullan. Lisäksi ulkomailla hollantilaisen M&M Motovationin tuella ajava Hindersson oli 125-luokan Hollannin mestaruussarjassa toinen ja ajoi Saksan arvostetussa Adac-mestaruussarjassa osan kautta yltäen parhaimmillaan palkintokorokesijoille. Hän myös voitti yhden erän kivikovassa EM-sarjassa. Hindersson oli EM-loppupisteissä 15:s osallistuttuaan viiteen osakilpailuun yhdeksästä.

- Alkukauteni 2023 tökki kovapohjaisilla radoilla, koska en ollut ajanut niillä paljon. Loppukaudesta tuli puolestaan kehitystä. Onnistuin ja ajoin tosi tasaisia tuloksia. Joukossa oli vastoinkäymisiä, kuten kaksi keskeytystä Adac-sarjassa, muttei kuitenkaan liian paljon. Eikä tullut loukkaantumisia.

- Viime kauden kohokohtia olivat Suomen mestaruus, muutama podiumsija Adacissa, Hollannin sarjan hopea sekä pari palkintosijaa EM-osakilpailuissa. Lisäksi voitin keväällä Englannin Hawkstone Parkin kansainvälisen kisan.

Kehittymistä sijoitusten edellä

Vaikka Hindersson on menestynyt nuorten sarjoissa ja tehnyt pitkään töitä kansainvälisen uransa eteen, on hänellä aiempien kausien tapaan edelleen "erilainen" ajatusmalli tavoitteiden suhteen.

- Minulla ei ole ikinä ollut selkeitä tulostavoitteita, siis sijoituksiin liittyen, vaan kehittyminen kuskina ja urheilijana on ollut tavoitteeni. Sama tapa minulla on nytkin, ja pyrin myös saamaan nimeäni esiin kansainvälisesti, Hindersson muotoilee.

- Toki, koska olin viime vuonna Hollannissa hopealla, koitetaan nyt litistää sen verran enemmän, jos tulisi mestaruus. Haluan myös parantaa tuloksiani Adacissa. Suomessa ajan sen mukaan, miten ehdin ulkomailta.

Seuraava kilpailu Hinderssonilla on ensi viikon lopulla Isossa-Britanniassa, missä järjestetään perinteinen Hawkstone Parkin kansainvälinen koitos. Aikuisten luokissa on mukana lukuisia maailmanmestaruussarjan ajajia ja Hinderssonin 125-luokassakin on korkea taso.

- Olin siellä ensimmäisen kerran 2021. Kisassa on hyvä tunnelma, kivoja ihmisiä ja hieno meininki. Tykkään kisasta ja kisapaikasta. Kisalla on myös paljon painoarvoa, ja reilusti yleisöä paikalla.

Saarivaltion vierailun jälkeen Hindersson jatkaa harjoittelua, kunnes edessä ovat ainakin maalis- ja huhtikuussa käynnistyvät kolmiosainen Hollannin mestaruussarja sekä kahdeksanosainen Saksan Adac-mestaruussarja. Hindersson ajaa myös huhtikuussa starttaavassa, 11-osaisessa Euroopan mestaruussarjassa. Se, kuinka moneen EM-osakilpailuun Hindersson osallistuu, riippuu menestyksestä. Jos hän yltää kymmenen parhaan joukkoon kilpaerissä, on hänellä silloin mahdollisuus taistella EM-mitalista, jolloin on kannattavaa ajaa pitkä sarja kokonaan. Lisäksi Hindersson tähtää 125-luokan MM-kilpailuun.

Ja niin, ei Hindersson vielä silti pelkkä crossari ole.

- Lennän keskiviikkona Suomeen, koska minulla on torstaina kolme koetta Karjaan lukiossa. Lennän sitten jo torstaina takaisin Italiaan treenaamaan.