Husqvarna Motorcycles -joukkue nopein Kanteleella

Mauno Hermunen lennätti hiekkaa.
Kuva
Jani Hovi
Juha Salminen, Mauno Hermunen ja Kimmo Hurri veivät nimiinsä tänään kaasutellun RX Moto Endurance-kilpailun Kanteleella.

Kanteleen sänkipelloilla kaasuteltiin tänään kuuden tunnin mittainen joukkuekilpailu, jossa kolmihenkiset joukkueet kilvoittelivat paremmuudesta ja pitävät hauskaa. Siniseltä taivaalta paistanut aurinko meni pian kilpailun käynnistymisen jälkeen pilviverhon taakse piiloon ja päivän aikana taivaalta saatiin muutaman vesipisarakin, mutta siitä huolimatta kilpailu vietiin läpi todella hienoissa olosuhteissa.

d

Kilpailuun suurimpana suosikkina startannut Husqvarna Motorcyclesin joukkue ei saanut parasta mahdollista starttia, kun joukkueen aloittajana ajanut Mauno Hermunen ei saanut heti pyörää käyntiin lähdössä. Hermunen otti kärkipaikan haltuunsa kuitenkin jo ensimmäisen kierroksen puolessa välissä. Mutta hankaluudet jatkuivat toisen kierroksen alussa.

- Huomasin heti kierroksen alussa, että takarengas oli puhki. Ajoin sitten toisen kierroksen tyhjällä takarenkaalla, Hermunen nauroi.

Hermunen tuli toisen kierroksen päätteeksi vaihtoon kolmantena, edellään Eeli Takatalo ja kisan johdossa ajanut Ville Meisola. Hermusen piti ajaa alun perin kolme kierrosta, joten Husqvarna Motorcycle-joukkueen toiselle kuljettajalle Kimmo Hurrille tuli kiire.

- Mauno huitoi käsiä kesken toisen kierroksen ja tajusimme, että hänellä oli joku ongelma. Niinpä rupesin hirveällä kiireellä laittamaan ajokamoja päällä, Hurri kertoi.

hurri

Kimmo Hurri.

Muu kärkiporukka jatkoi matkaansa Hermusen tullessa varikolle, joten Hurri pääsi reitille neljäntenä. Vantaan Moottorikerhon mies ajoi kuitenkin hyvin ja teki kovaa nousua. Kun muu kärkiporukka meni kolmannen kierroksen jälkeen varikolle, siirtyi Hurri kärkeen. Peräänsä hän sai RX Moton kakkosjoukkueen Aleksi Jukolan, jonka Hurri piti kuitenkin takanaan. Kun Hurri tuli varikolle, jatkoi Jukola vielä kierroksen matkaan ja nosti joukkueensa kärkeen. Husqvarnan Motorcyclesin kolmas kuljettaja Juha Salminen ajoi toisena ja pyrki tavoittamaan edellään olleen Jukolan.

- Minulla oli yhden kierroksella ohitettavan kuljettajan kanssa hieman hankaluuksia. Minun piti ohittaa hänet sisäkautta, mutta kaveri otti myös sisälinja ja kaatui siihen. En halunnut ajaa hänen päälle ja pysähdyin samaan paikkaa, Salminen nauroi.

salminen

Juha Salminen.

Kun Jukola kaarsi varikolle, tuli RX Moton kolmas kuljettaja Leevi Takatalo radalle. Salminen ei ehtinyt Takatalon edelle varikkokäynnin aikana, mutta mestarin elkein ohitti Takatalon samalla kierroksella. Tämän jälkeen voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä, vaan Husqvarna Motorcyclesin joukkue (Hermunen, Hurri ja Salminen) ajoi ylivoimaisesti kisan voittoon. Toiseksi tullut RX Moton kakkosjoukkue (Miro Varjonen, Jukola ja Leevi Takatalo) jäi voitosta kierroksen. Kolmanneksi kilpailussa ajoi joukkue nimeltä Vaari ja pojat, jossa joi Jesse Katainen, Jani Munne ja Ville Meisola.

Harrasteluokan voitto meni Team RX Moton joukkueelle Mika Saastamoinen, Sauli Markus ja Arto Jokinen.

jokinen

Arto Jokinen.

Matkaenduroluokan voittoon ajoi Team RX Moto Endurance -joukkue, jossa ajoivat Sami Pöllänen, Lari Jukola ja Oskari Kantonen.

kantonen

Oskari Kantonen.

Naisten luokan voitto meni Tytöt tahtoo crossata -joukkueelle, jossa ajoivat Kiia Heinonen, Tanja Kaitainen ja Sara Gåpå.

gåpå

Sara Gåpå.

Täydelliset tulokset.