Hänninen: ”Norjalainen makasi joessa”

Antti Hänninen taiteli viikonloppuna Portugalissa.
Kuva
Hännisen tiedotus
Antti Hännisen Extreme XL Lagares -kisa jäi kesken bensan loppumisen vuoksi. Kilpailun jälkeen Hänninen hämmästeli kärkikuljettajien kovaa tempoa ja kilpailun huonoja järjestelyjä.

Antti Hänninen nähtiin viikonloppuna mukana Portugalissa Extreme XL Lagares -kilpailussa. Kolmipäiväinen kilpailu huipentui sunnuntaina ajettuun 40 kilometrin mittaiseen pääkilpailuun, johon kuljettajat starttasivat kahden aiemman päivän tulosten perusteella.

Sunnuntain lähtöjärjestys herätti hieman kummastusta kisapaikalla, sillä lopulta siihen laskettiin yhteen perjantain prologin aika ja lauantain superenduron yhden kierroksen aika, sekä kaupunkienduron yhden kierroksen aika. Kun perjantain prologi oli reilusti yli tunnin mittainen, ei lauantain lyhyillä ajoilla ollut juurikaan vaikutusta kokonaisuuteen. Lisäksi lauantai-illan superenduron finaalista jaettiin myös hyvitysaikaa, mutta sen vaikutus jäi kisapaikalla hieman epäselväksi.

- Yksi kisajärjestäjistä osasi englantia ja hän kertoi meille viikonloppuna asioita, mutta hänkään ei tiennyt montaa juttua. Muutenkin tuntui, ettei oikein kukaan tiennyt miten homma toimii, Hänninen tuskaili.

Hänninen starttasi sunnuntain kisaan seitsemänneltä sijalta. Husqvarna-kuljettajan kilpailu eteni tasaiseen tapaan, eikä hänellä ollut suurempia ongelmia vaikeissa paikoissa. Vaikka vaikeuksia ei ollut, niin Hänninen ei onnistunut ohittamaan kuin yhden edellään ollen kuljettajan.

- Yksi norjalainen kaveri oli pudonnut jokeen ja hänen ohitseen ajoin. Täytyy sanoa, että kärkikuljettajilla on kyllä todella kova tempo koko ajan. Olisi vain itsekin pitänyt ajaa kovempaa, mutta en oikein tiennyt kuinka kovaa koko ajan piti ajaa. Käytännössä vaikeissa paikoissa ei olisi saanut pysähdellä yhtään, vaan olisi koko ajan pitänyt edetä, Hänninen ihmetteli.

Valitettavasti Hännisen kisa päättyi ennen aikojaan, kun hänen pyörästään loppui bensa.

- En käsitä miten bensaa meni niin paljon, koska se loppui jo ennen huoltoa. Tosin kyllä siellä muillakin kuljettajilla loppui bensa, en minä ollut ainoa. Järjestäjät olivat tehneet reitin niin, että huolto oli jossain 30 kilometrin kohdalla ja siitä oli maaliin matkaa enää kymmenisen kilometriä. Sain lopulta bensaa sen verran, että pääsin ajamaan huoltoon ja keskeytin siihen, Hänninen kertoi.

Kilpailun voittoon ajoi Mario Roman ennen Diogo Vieiraa.

Hännisen kisakausi jatkuu tämän hetken suunnitelmien mukaan kesäkuun alussa SM-enduron merkeissä. Kesällä hänet saatetaan nähdä myös Ruotsissa extreme-endurokilpailuissa. Lajin MM-sarjassa häntä ei luultavimmin enää nähdä ainakaan tällä kaudella.

- Ei Suomessa pääse harjoittelemaan tämän kaltaisia kisoja varten. Kilpailut ovat niin vaikeita, ettei meillä ole sellaisia paikkoja. Sen takia on vaikea lähteä ”kylmiltään” kisoihin mukaan. Pitäisi olla Keski-Euroopassa harjoittelemassa, jotta olisi järkeä lähteä näihin kisoihin, Hänninen päätti.