Gajser voittoon, Herlings ja Sihvonen sairastuvalle

Tim Gajser vahvisti MM-johtoaan.
Kuva
Bavo Swijgers.
Hollannin GP:ssä nähtiin tänään maailmanmestaruustaistelunkin kannalta ehkä ratkaisevia hetkiä. Miro Sihvonen sen sijaan koki jälleen kovia.

Motocrossin MM-sarja jatkui tänään Ossin radalla Hollannissa. MXGP-luokassa päivän puheenaihe oli Jeffrey Herlingsin loukkaantuminen. Herlingsin starttiavustin jäi pohjaan ensimmäisen erän startin jälkeen, jonka seurauksena hän joutui jättämään hieman startin jälkeen olleen hypyn lyhyeksi. Takaa tullut Ivo Monticelli ei pystynyt tuossa vaiheessa enää ehtinyt reagoimaan tilanteeseen, vaan hyppäsi Herlingsin selkään. Kuin ihmeen kaupalla Herlings ei kaatunut tilanteessa, vaan taisteli itsensä erän lopussa voittoon. Toinen oli Glenn Coldenhoff ja kolmas Tim Gajser. Erän jälkeen selvisi, että Herlingsin lapaluu murtui Montocellin hypättyä hänen päälleen, eikä hollantilainen pystynyt osallistumaan toiseen erään. Toisen erän startti meni Jorge Pradon nimiin, ennen Romain Febvrea. Tim Gajser nousi kuitenkin erän aika kärkeen ja näyttikin ajavan voittoon. Ensimmäisessä erässä kerran kaatunut Tony Cairoli oli kuitenkin toista mieltä ja ohitti Gajserin viimeisellä kierroksella. Päivän totaali meni Gajserin nimiin, ennen Cairolia ja Febvreä.

Miro Sihvonen oli MXGP-luokan ensimmäisen erän startin jälkeen 22. Erän aikana Sihvosen meno hieman hiipui ja JWR Honda-kuljettaja oli maalissa 27. Toisen erän ensimmäisessä kurvissa Sihvonen joutui laittamaan jalkansa maahan kovassa vauhdissa, ottaessaan tukea. Aiemmin loukkaantunut nilkka sai tilanteessa uuden iskun ja kipu oli niin kova, että Sihvosen oli pakko keskeyttää erä.

- Kipu oli todella kova, eikä meinannut loppua millään. Kävin radan lääkintäpisteessä sen jälkeen ja he sanoivat, että nilkasta olisi jo aiemmin revennyt luiden välissä ollut nivelside. Tämä tarkoittaisi sitä, että sain aiemmin lääkäriltä väärän diagnoosin. Menen maanantaina lääkärillä ja jalka tutkitaan uudelleen, Sihvonen kertoi.

MX2-luokassa Jogo Geerts voitti molemmat erät. Jed Beaton oli päivän totaalin kakkonen ja Kay de Wolf kolmas.