Freeman voitti jälleen, Puhakainen seitsemäs junioreissa

Teksti
Samuli Puhakainen paransi suoritustaan kauden avauksesta.
Kuva
Cristiano Morello
Enduron MM-sarjan toinen kilpailuviikonloppu Espanjan Lalinissa käynnistyi Brad Freemanin komennossa. Samuli Puhakainen ajoi myös hienon kisan ja sijoittui junioreissa seitsemänneksi. Roni Kytönen ajoi puolesaan murtuneella kädellä.

EnduroGP-luokassa kotikisaansa ajaneelta Josep Garcialta odotettiin voittoa ja hienosti Garcia ajoikin. Steve Holcombe johti kisaa ensimmäisen maastokokeen jälkeen, mutta päivän toisella maastokokeella Garcia otti kärkipaikan haltuunsa. Kisa oli kuitenkin tiukkaa ja Garcia joutui luopumaan kärkipaikastaan kolmannen kierroksen ensimmäisellä maastokokeella. Kärkeen nousi kaksi aiempaa kisaa voittanut Brad Freeman ja piti tuon paikkansa maaliin saakka. Hän voitti myös E3-luokan.

- Hyvä päivä, vaikka alkoikin vähän hitaasti aamulla. Tuskailin hieman liukkaan kelin kanssa, vaikka ei ollut niin märkää kuin odotimme. Oli silti todella liukasta ja otin vain liian varovasti. Päivän mittaan maasto kuivui ja löysin oman rytmini. Nousin lopulta voittoon ja olen tietysti siitä tosi innoissani, Freeman iloitsi.

Josep Garcia sijoittui toiseksi ja otti samalla myös E1-luokan voiton.

- Mukava tehdä paluu GP-podiumille ja ottaa oman luokan voitto. Johdin lähes koko päivän, mutta viimeisillä testeillä tuli kaatumisia. Niissä meni useita sekunteja. Olin tänään hyvin voittotaistelussa mukana ja taistelin kovaa vielä viimeiselläkin testillä. Huomenna vedetään taas täysillä loppuun asti, Garcia lupasi.

Kolmossijan kuittasi Steve Holcombe ja myös hän ylsi luokkavoittoon. Näin yleiskisan kolmen kärjessä oli vain luokkavoittajia.

- Rehellisesti sanottuna päivä oli täynnä turhautumista. Aloitin aamun melko hyvin, mutta extremetestillä olin aina vaikeuksissa, kuten moni muukin. Omat ongelmani olivat vain sellaisia, joista olisi pitänyt pystyä parantamaan. Tietysti luokkavoitto ja kolmas sija yleiskisassa tyydyttävät, mutta muuten tosi turhauttava päivä, Holcombe harmitteli.

Suomalaisittain päivä ei parhaalla mahdollisella tavalla sujunut. Hermanni Haljala ajoi sijalle 28 ja luokassaan hän oli 10.

- Toisella kierroksella kovassa jarrutuksessa lähti moottori pyörimään väärään suuntaan ja ilmeisesti sen yhteydessä särkyi kampiakselin kiila, josta johtuen moottorista oli puhti pois loppupäivän ajan. Osa saadaan aamun ensimmäisessä huollossa vaihdettua. Kun näihin sattumuksiin lisätään vielä heikko olo kilpailun alussa, on nälkää lähteä sunnuntaille ottamaan ajallisesti ajoa, joka toisi sijoituksen muutaman pykälän taas ylemmäs, Haljala kertoi.

Aiemmin murtuneen kätensä kanssa tuskaillut Roni Kytönen ajoi maaliin Haljalan perässä sijalle 29. Luokkasijoitus oli 11.

- Halusin yrittää ajamista ja kerätä edes muutamia MM-pisteitä. Käsi tuntuu paikoitellen ihan hyvältä ja kipulääkkeiden kanssa välillä pätkällä tuntuu, että voisi ajaa ihan normaalisti. Kaikki kovemmat iskut ja muut virheet sattuvat kuitenkin todella paljon sekä tekevät käden hetkeksi tunnottomaksi. Kaaduin tänään vielä ensimmäisellä crossitestillä juuri tuolle kipeälle kädelle ja vaikka kipulääkkeet helpottavatkin, niin kipu vain yltyi toisesta kierroksesta eteenpäin. Yritetään huomenna virheitä vältellen kerätä muutamia pisteitä kilpailusta, Kytönen kertoi.

Puhakaiselle seitsemäs sija

Juniorluokassa Jed Etchellsin hyvät suoritukset jatkuvat edelleen. Avauspäivä toi Fantic-kuljettajalle voiton, jota tosin edesauttoi toiseksi sijoittuneen Albin Norrbinin saama minuutin aikasakko. Kolmanneksi sijoittui Jeremy Sydow. Samuli Puhakainen ajoi päivän aikana yhdet pohjatkin ja saapui maaliin seitsemäntenä. J1-luokassa Puhakainen oli neljäs.

- Odotinkin, että täällä menee paremmin kuin Italiassa, koska tällainen maasto sopii minulle paremmin. Extremetesti sujui joka kierroksella hyvin, vaikka toisella kierroksella hukkasin sielläkin kymmenisen sekuntia kun jäin vähän kiinni. Endurotestilläkin pystyin jo vähän sellaiseen ajoon kuin pitäisikin, mutta crossitesti on minulle vaikea. Niin se oli viime vuonnakin. Ei vain synny hyviä aikoja. Se vähän syö miestä, mutta pyörän kanssakin on vielä vähän hakemista ja lisäksi olen yskinyt pari viikkoa. Kyllä sekin tulokseen vaikuttaa, Puhakainen arvioi.

Peetu Juupaluoma ajoi sijalle 15 ja J1-luokassa sijoitus oli yhdeksäs.

- Aamu oli hyvä, mutta sitten kun reitti alkoi kuivumaan, niin tuli itselle vaikeammaksi ajaa. Kahdet lipat osuivat myös päivään. Huomiselle jäi vähän parannettavaa, Juupaluoma kommentoi.

Youth-luokassa jatkuu Kevin Cristinon voittokulku. Ainoa joka pystyy vastaamaan Cristinon vauhtiin, on toiseksi ajanut Thibault Giraudon. Kärkikaksikon vauhdista kertoo hyvin se, että vaikka molemmat saivat minuutin aikasakon, sekään ei sijoitukseen vaikuttanut. Kolmantena maaliin kiiruhti Leo Joyon. Suomalaisittain luokka on kutistunut vain yhden miehen suuruiseksi, sillä alun perin kolmesta sarjaan ilmoittautuneesta vain yksi on jäljellä. Suomalaisvärejä puolustaa Niko Puotsaari, joka ajoi tällä kertaa sijalle 11.

- Ihan ok päivä. Aamulla oli tosi liukasta, mutta ajo kulki ihan hyvin. Kahdella seuraavalla crossipätkällä tuli lipat ja muutenkin tuntui vaikealta pätkältä. Pyörän kanssa oli myös koko päivän pieniä teknisiä murheita mikä vaikutti vähän ajoon. Toivottavasti vika löydettiin, niin olisi vähän helpompaa huomenna. Tänään joka tapauksessa ihan hyvä sijoitus, johon voi olla tyytyväinen, Puotsaari summasi päivää.

 

Kilpailu jatkuu huomenna samalla aikataululla kuin tänäänkin.