Enduron SM-kilpailu ajataan Konnevedellä elokuun lopussa - ”Kun tehdään niin tehdään kunnolla”

Teksti
Tuukka Heinäaho, Aksu Keurulainen ja Harri Lahti odottavat jo innolla tulevaa kilpailua.
Kuva
Riku Tulla / Konneveden MK/UA
Elokuun viimeisenä viikonloppuna Konnevedellä ajettavan enduron SM-kilpailun järjestelyt alkavat kääntyä loppusuoralle ja katseet ovat jo vahvasti itse kisapäivässä.

Konnevedellä ajetaan lauantaina 26. elokuuta neljällä maastokokeella yhteensä noin 50 kilometrin reittikierroksella monipuolisessa ympäristössä.

- Reitin suunnittelun pohjana on hyödynnetty aikaisempaa reittiä, mutta tälle vuodelle tuomme myös noin 15 kilometriä täysin uutta osuutta. Luvassa on kaksi maastokoetta perinteistä suomienduroa metsässä, mutta myös katsojaystävällinen peltoerikoiskoe ja erittäin mielenkiintoinen vanhan sorakuopan ympäristöön sijoittuva pätkä. Eli monipuolisesti kaikenlaista löytyy, kertoo järjestävän seuran Konneveden Moottorikerhon / Urheiluautoilijoiden Tuukka Heinäaho.

Hiekkaharjun Kartanossa Tankolammilla toimivan kilpailukeskuksen pihamaalla kulkiessa kilpailunjohtajana toimiva Heinäaho kertoo, että SM-kilpailun järjestäminen on mittava kokonaisuus, jonka suunnittelu käynnistyi jo viime vuonna.

- Hiekkaharjussa viime vuonna ajetun endurokisan jälkeen tämän kilpailun suunnittelu alkoi oikeastaan samantien. Lumien sulettua lähdimme heti maastoon ja suunnittelemaan tämän vuoden reittiä.

- Vuosi sitten kisajärjestelyistä saimme hyvän pohjan, mitä kaikkea onnistuneen kisan tekeminen vaatii, jatkaa kilpailun järjestelyissä vahvasti mukana oleva Harri Lahti.

Hiekkaharjun SM-kilpailun reitistä on rakennettu mahdollisimman mielenkiintoinen sekä kilpailijoille että katsojille. Reitin suunnittelussa on ollut mukana järjestävän seuran kuljettaja Aksu Keurulainen.

- Tästä on suunniteltu hyvin etenevä reitti. Järjestäjistä myös monella on itsellään ajotaustaa lajista, niin se auttaa todella paljon katsomaan, millä tavalla saadaan mahdollisimman hyvä reittikokonaisuus rakennettua.

- Aikoinaan minulle opetettiin, että vähintään kaksisataa metriä pitäisi reittiä suunniteltaessa kävellä suoraan ennen ensimmäistä mutkaa, Aksu naurahtaa.

Hiekkaharjun endurokisoja on valmisteltu tiiviillä 5-6 aktiivin porukalla, mutta itse kisapäivänä perinteikkään moottoriseuran järjestämä kisa työllistää noin 60-70 kisantekijää.

- Kerhosta löytyy paljon uusia ja kokeneita tekijöitä niin valmistelut ovat edenneet todella hyvin. Meillä on pitkä historia erilaisten kisojen järjestelyistä niin hyvällä fiiliksellä endurokisoja kohden mennään.

Vuosi sitten järjestetyt Hiekkaharjun endurokisat palkittiin SML:n enduron lajiryhmän toimesta Suomen parhaiksi. Tänäkin vuonna on tavoitteena rakentaa mahdollisimman onnistuneet kisat.

- Kyllä meillä tekemisen lähtökohtana on ollut, että kun työ tehdään niin se tehdään kunnolla. Vuosikymmeniä on kierretty, tehty ja nähty niin siltä pohjalta pyritään tekemään mahdollisimman hyvää.

Hiekkaharjun SM-kilpailuun odotetaan noin 150 osallistujaa. Kilpailu on A-, B-, U20- ja Naisten- luokille suomenmestaruus-sarjan osakilpailu ja muille luokille kansallinen. Kilpailijoiden ilmoittautuminen kisaan on avoinna on avoinna 19.8.2023 klo 23:59 asti. Kotikilpailuihin osallistuva Aksu Keurulainen odottaa kisapäivää jo kovasti. Kotikisoihin valmistautuminen ei kuitenkaan poikkea muista kilpailuista suuresti.

- Mies tankataan ja pyärä huolletaan niin kuin kaikkialle muuallekin. Sopiva jännitys on mukana ennen kilpailua.

Katsojille riittää nähtävää kahdella maastokokeella ja kilpailukeskuksena toimivalla Hiekkaharjun Kartanolla sekä sen viereen rakentuvalla varikkoalueella osoitteessa Leikkiharjuntie 10, 44300 Konnevesi. Yleisöllä on vapaa pääsy kilpailukeskukseen ja maastokokeille 1, 3, 5, 7, 9, ja 11. Maastokokeet 1, 5 ja 9 sijaitsevat osoitteessa Tankosentie 34, 44300 Konnevesi ja ensimmäinen kilpailija lähtee noin kello 9.15. Maastokokeet 3, 7, ja 11 sijaitsevat osoitteessa Hänniskyläntie 164, 44300 Konnevesi ja ensimmäinen kilpailija lähtee noin kello 9.45.

Lisätietoja kilpailusta löytyy osoitteesta: http://moottorikerho.com/enduro/