Endurokausi käynnistyy Mikkelissä ilman yleisöä

Kuva
Jani Hovi
Suomen enduroavauksen osalta tilanne näyttää tällä hetkellä hyvältä, sillä Mikkelissä ovat spoorit parhaimmillaan.

Kotimainen endurokausi pyörähtää käyntiin 29. päivä tammikuuta Mikkelissä, jossa kaasutellaan Jyhnäharju Enduro. Viime vuonna endurosprinttinä ajettu kilpailu kaasutellaan tällä kertaa perinteisenä endurokilpailuna, kun kierroksella on kaksi maastokoetta ja kisakeskuksena toimii Otavan keskustassa sijaitseva Nesteen huoltoasema.

Ennen molempia maastokokeita on luvassa myös maastosiirtymä, joten pyörän ja miehen ehtii hyvin lämmittämään ennen maastokoetta. Kierroksen ensimmäinen maastokoe ajetaan motocrossradan maastoissa, jotka ovat viime talvelta tutut. Maastokokeen kesto on A-luokan kuljettajilla 15 minuutin luokkaa. Kierroksen toinen maastokoe pitää sisällään pidemmän osuuden aurattua peltoa ja lyhyemmän osuuden spooria. Maastokokeen pituus tulee olemaan noin 10 minuuttia. Kierrosmäärä tulee olemaan tämän hetken tiedon mukaan 3 – 5 kierrosta, luokasta riippuen. Lopullinen kierrosmäärä vahvistuu ennen kilpailua, kun kuljettajamäärä on selvillä.

- Meillä on lunta tällä hetkellä noin 40 senttiä ja spoorit ovat todella hyvät. Tuota kilpailun ensimmäistä maastokoetta on ollut ajamassa useampikin kuljettaja ja kaikki ovat sitä kehuneet. Kierroksen toisella maastokokeella on paljon aurattua peltoa, mutta aivan maanpintaan asti sitä ei lingota. Eli siihenkin tulee pieni spoori, kertoi Mikkelin Moottorikerhon Tero Raittila.

Yleisöllä ei ole pääsyä paikalle

Valitettavasti koronaepidemia on taas vaikeuttanut tapahtumien järjestämistä, niin myös Mikkelissä. Mutta kilpailun järjestäjät saivat tänään paikalliselta Avilta vahvistuksen siihen, että kilpailu saadaan järjestää. Luvassa on kuitenkin viime vuoden tavoin rajoituksia.

- Valitettavasti Avin määräyksien mukaan emme saa ottaa paikalle yleisöä ja toivomme, että kaikki kunnioittavat sitä päätöstä. Lisäksi luvassa on myös muita rajoituksia ja koko kisa-alueella tulee olemaan muun muassa maskipakko. Sen lisäksi myös paikalle pääsee jälleen vain yksi huoltomies per kuljettaja, Raittila jatkoi.

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy 23. tammikuuta ja ilmoittautua voi täällä.