Crossin kansainvälisiin joukkuekilpailuihin ilmoittautuneet kuskit

Teksti
Miro Sihvonen on yksi listalla olevista suomalaisista kuljettajista.
Kuva
Jani Hovi
MX-lajiryhmä on julkaissut kansainvälisiin joukkuekilpailuihin ilmoittautuneetn suomalaiset kuljettajat.

Kilpailukauden 2020 kansainvälisiin joukkuekilpailuihin (MXoN, MXoEN, WMXoEN, SQMXoN ja Coupe De L’avenir) haluavien kilpailijoiden ilmoittautumisaika päättyi 31.3.2020. Ilmoittautumisia saapui vajaa kolmekymmentä, joista kahteen kertaan ja määräajan päättymisen jälkeen ilmoittautuneiden suodatuksen jälkeen jäi jäljelle 26 kilpailijaa. 

Motocross-lajiryhmä haluaa muistuttaa, että tämä lista ei vielä ole varsinainen valintalista. Listalla olevien kilpailijoiden joukosta tullaan siis valitsemaan ranking -pisteytysmallin avulla ne kilpailijat, joille tullaan tarjoamaan mahdollisuutta osallistua kilpailukauden 2020 kansainvälisiin joukkuekilpailuihin.

Valitettavasti vallitseva koronavirustilanne saattaa kuitenkin vaikuttaa joukkuevalintoihin siten, että SML lajipäivällä 19.10.2019 ilmoitettu aikataulumalli sekä määräaikaan mennessä ilmoittautuneiden kilpailijoiden ranking -pisteytysmalli (30% = tulokset 2019, 50% = tulokset 2020, 20% = valintaryhmän arvio) jouduttaneen sopeuttamaan vallitsevaan tilanteeseen. Alkuperäinen aikataulu- ja ranking-pisteytysmalli lähti siis siitä ajatuksesta, että ennen varsinaista valintahetkeä MM-sarjassa, EM-sarjassa, SM-sarjassa ja motocross-liigassa olisi kilpailtu useita kilpailuita. Näillä kilpailuilla on iso merkitys siihen, miten määräaikaan ilmoittautuneet kilpailijat saadaan lajipäivällä ilmoitetun ranking -pisteytysmallin avulla ”oikeudenmukaiseen järjestykseen”. Nyt koronavirustilanteen takia useita kilpailuita on jo jouduttu siirtämään myöhäisempään ajankohtaan, ja jatkossa joudumme varautumaan myös siihen, että myös muita alkukauden kilpailuita joudutaan joko siirtämään tai jopa perumaan.

Tiedotamme mahdollista aikataulu- ja ranking -pisteytysmallin muutoksista tarkemmin mahdollisimman pikaisesti sen jälkeen, kun motocross-lajiryhmä saa paremman käsityksen vallitsevan koronavirustilanteen vaikutuksista alkukauden kilpailuihin.

Lista kuljettajista alla.