Cross Countryn SM-sarja käynnistyy

Cross Countryn SM-sarja käynnistyy Kauhajoelta.
Kuva
Marko Vihriä
Suomi alkaa pikkuhiljaa vapautua koronaviruksen aiheuttamasta totaalisesta tapahtumien järjestämiskielloista. Myös cross countryn SM-sarjan avaus lähestyy hyvää vauhtia.

Sarja käynnistyy lauantaina 25. heinäkuuta Kauhajoelta. Kyseessä on järjestyksessään viides kerta kun Kauhajoella ajetaan cross countrya ja toinen kerta kun ajetaan SM-tasolla.

Kilpailukeskus sijaitsee tutussa paikassa Sotkan moottorirata-alueella. Ajo-opasteet löytyvät kantatieltä 67. Kilpailussa ajetaan kolme starttia ja päivän ensimmäinen lähtö käynnistyy kello 9:00.

Kilpailun johtaja Timo Kujanpää kertoi myös hieman reitistä ja järjestelyistä.

- Kisakeskus on viimevuotisessa paikassa ja reitti on sama. Nyt olemme yrittäneet varautua mahdolliseen sadekeliin, sillä ennuste tarjoaa ainakin tässä vaiheessa sadetta. Jos sadetta tulee reilummin, niin ainakin tuo asvalttiosuus on varmasti aika haastava. Siinä kyllä vaaditaan kuskilta malttia, Kujanpää arveli.

Missä vaiheessa järjestelyt ovat näin reilu viikko ennen kilpailua?

- Niittohommat on tehty ja kepitys alkaa jo huomenna. Siimat vedetään kuitenkin vasta ensi viikon loppupuolella. Tämä on viides cross country -kisa, jonka järjestämme, niin eiköhän tästä jo ihan rutiinilla selvitä. Meillä on myös kaksi varikkopaikkaa, koska emme tiedä paljonko väkeä tulee paikalle. Tällä hetkellä motin kautta ilmoittautuneita on 43, mutta on tässä vielä onneksi vielä aikaa. Ilmoittautuminenhan päättyy ensi maanantaina, Kujanpää muistutti.

Miten korona on vaikuttanut järjestelyihin?

- Kyllä me noudatamme aivan näitä annettuja määräyksiä, jotka ovat ainakin vielä tämä kuun voimassa. Tämähän ei ole varsinaisesti yleisölaji, joten se ei ole ongelma, ja yleisö on toki tervetullutta. Lähinnä ongelmaksi voi mahdollisesti tulla se, että pakkaudutaan varikolla liian tiiviisti. Yritämme kyllä tiedottaa siitä ja tilaahan meillä täällä riittää. Olemme myös varautuneet sosiaalitilojen tehostettuun siivoukseen ja pyrimme saamaan kaiken toiminnan täällä mahdollisimman väljäksi, Kujanpää selvitti.

Kilpailun ilmoittautuminen tapahtuu MOTTI -palvelun kautta.