Craig kilpailukieltoon doping-rikkomuksen vuoksi

Christian Craig sai kahden vuoden kilpailukiellon.
Kuva
Geigo Honda
Christian Craig sai kahden vuoden kilpailukiellon positiivisen dopingnäytteen vuoksi.

Amerikan supercross- ja motocross-sarjassa 250-kuutioisten luokassa ajava Christian Craig kertoi aiemmin tänä keväänä, että oli saanut tammikuussa kirjeen FIM:ltä, jossa he kertoivat Craigin maaliskuussa 2018 antaman dopingnäytteen olleen positiivinen ja sisältäneen jälkiä Heptaminolista. Craig sai jatkaa kilpailemista, kunnes FIM antaisi lopullisen tuomion asiasta.

Craig kertoi maanantaina sosiaalisessa mediassa saaneensa nyt FIM:n tuomion. Näin Craig itse kertoi asiasta:

Heräsin tänään aamulla tutkintani tuloksiin. FIM:n osoittama kolmihenkinen paneeli päätti, että saan kahden vuoden kilpailukiellon testin päivämäärästä alkaen. Tämä tarkoittaa sitä, että en saa ajaa kilpaa ennen kuin maaliskuun 9. päivä ensi vuonna ja kaikki tulokseni mitätöidään (positiivisen näytteen antamisen jälkeen).

FIM halusi saada selville, mistä Heptaminol oli elimistööni joutunut. On käytännössä mahdoton todistaa mitään siihen liittyvää, sillä he odottivat 10,5 kuukautta, ennen kuin ilmoittivat asiasta. He eivät ole antaneet mitään selitystä tai anteeksipyyntöä siitä, että asian ilmoittaminen kesti niin kauan. Vaikka FIM kertoi, ettei usko minun ottaneen tarkoituksella ainetta, heidän mukaansa olin huolimaton, kun en tutkituttanut kaikkea syömääni tai juomaani lääkäreillä.

Valitan tuomiosta FIM:n urheilun välimiesoikeuteen.

Kommentit

Lähettänyt ANTTI HYÖKKI : Ti, 07/30/2019 - 13:45

No mistäköhän on joutunut?? Tuskin kolmikymppinen kaveri tuossa vaiheessa ikää alkaa sydämen vajaatoiminnasta tai alhaisesta verenpaineesta yllättäen kärsimään, ainakaan ilman ettei siitä tiedotustilaisuutta pidettäisi. Vähän vanhempana kuljettajana on terästänyt verenkiertoelimiään ja sydämen toimintaa ja sitä kautta hapensaantia ja suorituskykyään sekä jäänyt kiinni pahaksi onnekseen. 

Language
suomi

Lähettänyt jani siikamäki : Ti, 07/30/2019 - 15:34

naurettavaa synäystä.eiköhän ne mäkin safkatki saa kohta tutkituttaa jollai pukespedellä,ettei vaan ois lipsahtanu naapurinkahvit sekaan.täten jään odottamaan että rahastajat keksii tuleviin harrastajienkin alasarjoista lähtien enne sarjakisoja kusi näytteet jokaselta ennen radalle menoa ja jos on veressä allergialääkejäämiä yms niin vuden liksat jollekki turhalle urpolle.t kale itä-hki tuppijumiRy. 

Language
suomi