Blazusiak prologin voittoon, Vilkko luokassaan toinen

Taddy Blazusiak nousi korkeimmalle korokkeelle Romaniassa.
Kuva
Red Bull
Taddy Blazusiak otti voiton Red Bull Romananiacsin prologilla. Aleksi Vilkko onnistui myös hienosti ja oli hopealuokassa kakkonen.

450 kuljettajaa polkaisi tänään käyntiin Red Bull Romaniacsin perinteisellä prologilla, joka kaasuteltiin jälleen Sibiun kaupungin keskustassa. Tänä vuonna kuljettajat pääsivät kohtuullisen helpolla prologin vaikeusasteen osalta, mutta siitä huolimatta ohjelmaa riitti. Aamulla ajettiin luokkien aika-ajot, joiden perusteella jokaisen luokan 35 nopeinta kuljettajaa pääsi illan finaaleihin.

Puolan KTM-kuljettaja Taddy Blazusiak otti kultaluokan prologin startin nimiinsä ja ajoi sen jälkeen lähes virheettömän ajon, ottaen 10 minuutin mittaisen kilpailun voiton. Näin Blazusiak saa valita ensimmäisenä lähtöpaikkansa huomiselle maastopäivälle, kolmen ensimmäisen paikan välillä. Jonny Walker ajoi prologin toiseksi ja Pol Tarres hieman yllättäen kolmanneksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Tarres joutuu starttaamaan huomenna ensimmäisenä matkaan, sillä hän pääsee valitsemaan kärkikolmikosta viimeisenä huomisen lähtöpaikkansa. Alfredo Gomez oli finaalin neljäs ja starttaa neljäntenä huomenna reitille. Billy Bolt oli puolestaan viides. Ehkä kilpailun suurimmat suosikit: Manuel Lettenbichler, Graham Jarvis ja Wade Young olivat seuraavilla sijoilla.

Lähtöpaikkojen lisäksi prologin perusteella jaettiin myös ”aikarangaistuksia” sijoituksien mukaan. Toiseksi ajaneen Walkerin huomiseen aikaan lisätään yksi minuutti ja kolmanneksi ajaneen Tarresin aikaan kaksi minuuttia. Gomez saa kolme minuuttia lisäaikaa ja Bolt neljä minuuttia. Kahdeksanneksi ajanut, viime vuoden voittaja, Young sai puolestaan 5min 30sek. lisäaikaa huomisen päivän loppuaikaansa.

Hopealuokassa Suomen Beta-kuljettaja Aleksi Vilkko oli aika-ajon nopein kuljettaja ja johti finaalia myös alussa. Vilkko teki kuitenkin toisella kierroksella virheen ja putosi neljänneksi. Finaalin aikana Vilkko nousi taistelemaan jo voitosta, mutta jäi lopulta niukasti kakkoseksi. Luokan voittoon ajoi Dustin Mccarthy.

Pronssiluokassa suomalaiset eivät yltäneet finaaliin mukaan. Kimmo Virtanen oli paras kuljettajamme, ollen aika-ajon 66. Jari Mutikainen oli 134. Henrik Heikkinen 158. ja Pauliina Sievänen 195. Rautaluokan vapaaehtoisessa aika-ajossa Tommi Suhonen oli 48.