Beirer vaatii parempaa yhteistyötä

Tom Vialle jätettiin Ranskan joukkueesta ulos logokiistan takia.
Kuva
Ray Archer
Tom Vialle potkittiin ulos Ranskan MXoN-joukkueesta lippalakissa olevan logokiistan takia. KTM:n Pit Beirer ottaa kantaa asiaan ja vaatii parempaa yhteistyötä.

Järjestyksessään 73:s MxoN-kilpailu on maailman suurin offroad-kilpailu. Tänä vuonna se järjestetään Hollannin Assenissa, road racing -radan alueella. KTM Motorsports -johtaja Pit Beirer on vaatinut parempaa yhteistyötä kansallisten liittojen kanssa Motocross of Nations -joukkueiden valinnassa.

Entinen Saksan maajoukkuekuljettaja puhui sen jälkeen, kun Red Bull KTM -kuljettaja Tom Viallen ensiesiintyminen Ranskan joukkueessa estettiin lippalakin logon kokoa koskevan kiistan seurauksena. Vääntö näkyvimmistä sponsoripaikoista liittojen ja tiimien välillä yksittäisessä tapahtumassa on ollut vuosittain toistuva ongelma, joka on vaikuttanut useisiin joukkueisiin myös aikaisemmin.

Beirerin mielestä liittojen pitää olla tietoisempia ja kunnioittavampia tiimejä ja valmistajia kohtaan, jotka tuovat koko kilpailukalustonsa radalle pitkän kauden päätteeksi.

- Faneina me kaikki odotamme innolla MXoN-kisaa. Se on ainutlaatuinen kilpailu ainutlaatuisessa ympäristössä, vuoden suurimman yleisömäärän edessä. Tavallaan sitä voidaan verrata jalkapallomaajoukkueeseen, mutta siinä on suuri ero, että me maksamme itse omat kulumme. Siitä huolimatta meillä on fantastiset suhteet lähes kaikkien liittojen kanssa, vaikka emme saa yhdeltäkään liitolta minkäänlaista rahallista tukea kauden aikana, Beirer aloitti.

- Minun täytyy rakentaa, organisoida ja tehdä sopimukset kilpailutiimille 365 päiväksi vuodessa, ja se tarkoittaa, että tarvitsemme sponsorien apua pysyäksemme korkeimmalla ammattilaistasolla. Tämän voin sanoa kaikkien samassa asemassa olevien kollegoideni puolesta, jotka työskentelevät varikolla muiden merkkien kanssa. Sitten liitot tulevat yhteen kisaan potkimaan meidän sponsorimme ja yhteistyökumppanimme sivuun. Jos liitot tarjoaisivat meille jatkuvasti tukea, tämä tarkoittaisi erilaista keskustelua, mutta me kilpailemme monen miljoonan euron budjetilla. Se, että he haluavat hypätä samaan junaan ja tulla sanelemaan ehdot, ei ole oikein, Beirer selvitti

Beirer myönsi olevansa turhautunut tilanteesta, jossa Maxime Renaux syrjäytti Viallen Ranskan kolmimiehisessä joukkueessa. Vialle on ollut erinomainen ensimmäisellä kaudellaan MM-sarjassa ja tehdaskuljettajana. Kuusi podiumia ja voitto Ruotsissa. Hän on myös vahvasti mukana taistelussa pronssimitalista MX2-luokassa.

KTM:n pomo haluaa paremman ratkaisun välttääkseen samanlaisia tilanteita tulevaisuudessa.

- Tämä vaatii kompromissihalua molemmilta. Minulla ei ole epäilystäkään, etteikö MXoN:ssa olisi kyse oman maan ja lipun väreissä kilpailemisesta. Tämän osalta olen valmis joustamaan. Annan rekkamme, henkilökuntamme ja resurssit käyttöön. Ostan kaikenlaisia kulkulupia, jotta olemme paikalla. Mutta en voi jättää huomiotta sponsoreitamme, jotka mahdollistavat tiimin toiminnan läpi vuoden ja olenkin heille kiitollinen siitä. Tämä ei johdu sponsorien asettamista paineista, vaan koska on oikein toimia näin. Tätä epäreilua kompromissia en suostu hyväksymään enää. Nyt on todella surullista, että nuori kuljettaja, joka todella ansaitsisi paikkansa, jätetään tämän takia ulos, Beirer harmitteli.

- Meillä alkaa olla 25 kisaa vuosikalenterissa ja minusta MXoN tarvitsee uusia ajatuksia. Me haluaisimme avointa politiikkaa tiimiämme kohtaan. Meitä ei haittaa liittojen johtajien ja henkilökunnan osallistuminen yhden kilpailun koordinointiin. Siinä on kuitenkin oltava rajat ja kompromissi, sekä terve työskentelysuhde ja yhteisymmärrys. Maan pitää olla eturivissä joukkuekilpailussa, mutta sen täytyy tapahtua yhteisymmärryksessä, koska edelleen me maksamme kaikki kulut, Beirer muistutti.

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna Red Bull KTM:n kuljettajista Assenissa nähdään Jeffrey Herlings Hollannin ja Jorge Prado Espanjan väreissä.