Australia Sixin johtoon, Suomi mitalitaistelussa mukana

Daniel Sanders johdatti Australian johtoon ensimmäisen päivän jälkeen.
FIM
Portugalin Six Days Enduron ensimmäinen kisapäivä on ajettuna ja Suomen Trophy-joukkue on tiukasti mitalitaistelussa mukana.

Sixin ensimmäinen kisapäivä käynnistyi aamuhämärässä Portimaossa, Portugalissa. Sää oli aamulla todella pilvinen ja aamuyön pieni sade kasteli reittiä. Päivän mittaan aurinko tervehti kuljettajia ja sää olikin enduron ajamiseen todella hyvä. Maanantain reitti ajettiin kahteen kertaan ja kuljettajat ajoivat yhteensä seitsemän maastokoetta, joiden aikana kärjelle tuli ajoaikaa reilut 45 minuuttia.

Päivän nopein kuljettaja oli tänään Australian Daniel Sanders, joka johdatti maansa myös Trophy-luokan johtoon. Päivän kakkonen oli Espanjan Josep Garcia, joka jäi 34 sekuntia Sandersille. USA:n joukkueen paras kuljettaja oli tänään Ryan Sipes, joka oli yleiskilpailun kolmas. Eero Remes ajoi myös hyvän päivän ja oli päivän totaalin kuudes, jääden 1.31 Sandersille. Roni Kytönen oli päivän 20. ja jäi kärjelle 2.01. Pari maastokoetta ilman takajarrua ajanut Eemil Pohjola jäi Kytöselle 29 sekuntia ja oli päivän 30. Suomen Junior Trophyn nopein kuljettaja oli Hugo Svärd, joka oli yleiskilpailun 55. Nuorten joukkueen Lari Jukola oli 63. trophy-joukkueen Aleksi Jukola 65. ja nuorten Antti Hänninen 66.

Maajoukkueiden puolella Australia johtaa kilpailua 19 sekunnin erolla USA:han. Italia on kolmantena, reilut kaksi minuuttia kärjestä. Suomi on viidentenä ja vain 35 sekunnin päässä Italiasta.

Junioreiden puolella johtoa pitää myös Australia, ennen USA:ta. Kaksikon ero on 1.14. Ranska on kolmas, 2.04 Australian takana. Suomi on Junior Trophyssa kahdeksas ja heidän ero kärkeen on 6.44.

Naisten maajoukkueissa Saksa pitää johtoa hallussaan viiden sekunnin erolla USA:n. Australia on kolmantena.