Amerikan SX-sarja jatkunee syksyllä

Eli Tomac johtaa supercross-sarjaa tällä hetkellä kolmen pisteen erolla Ken Roczeniin.
Kuva
Jani Hovi
Monster Energy supercross-sarjan kaksi viimeistä osakilpailua peruttiin. Samalla kuitenkin sarjan promoottori ilmoitti, että sarja ei ole kuitenkaan päättynyt.

Amerikan supercross-sarjan promoottori Feld Enterteinment ilmoitti tänään, että myös sarjan kaksi viimeistä osakilpailua Las Vegasissa ja Salt Lake Cityssa on peruttu. Jo aiemmin Feld joutui perumaan koronavirusepidemian vuoksi sarjan muut jäljellä olleet kilpailut. Samalla he ilmoittivat tänään, että sarjan seitsemän viimeistä osakilpailua tullaan ajamaan myöhemmin, eikä sarja ole näin ollen vielä päättynyt.

Käytännössä tämä tarkoittanee sitä, että sarja jatkuu syys- ja lokakuussa, kun motocross-sarja on saatu päätökseen. Tämä tietysti edellyttäen, että koronan aiheuttama tilanne on rauhoittunut tuolloin. Amerikan motocross-sarjan kauden viimeinen kilpailu ajetaan tämän hetken kalenterin mukaan syyskuun 5. päivä. Oman haasteen tuohon ajankohtaan tuo se, että NFL käynnistyy syyskuussa, kuten myös lajin yliopistosarjat. Tämän takia usea supercrossin käyttämä stadion on varattu, eikä tarpeeksi suurten vapaiden stadioneiden löytäminen ole aivan yksinkertaista.

Feld ei vielä julkaissut kilpailujen päivämääriä, eikä myöskään paikkoja. Huhujen mukaan vaihtoehtona on myös se, että samalla stadionilla ajetaan kilpailu keskiviikkona ja saman viikon lauantaina. Näin ollen sarjan seitsemän jäljellä olevaa osakilpailua saataisiin vietyä läpi nopealla aikataululla. Tiettävästi keskusteluissa on ollut myös kilpailujen ajaminen peräkkäisinä päivinä viikonloppuisin, mutta tiimit eivät olleet tuohon järjestelyyn suostuneet.