2024 KTM 890 Adventure R Rally -pyörän ennakkomyynti alkaa

Teksti
Kuva
KTM
2024 KTM 890 ADVENTURE R RALLY -pyörässä tiivistyvät KTM:n rallimenestyksen ja insinööritaitojen parhaat palat, jolloin tuloksena on kaikkien aikojen suorituskykyisin Adventure-pyörä.

Tämän erikoismallin ennakkomyynti alkaa 20.syyskuuta, ja yhdessä sen kanssa KTM esittelee ULTIMATE KTM DESERT EXPERIENCE -tapahtuman, joka on tarjolla yksinomaan uuden pyörän ostaneille.

Offroad on KTM:n ydintä, ja sen kilpailumenestys Dakar -rallin kaltaisissa ikonisissa kilpailuissa on Itävaltalaisen merkin READY TO RACE -tunnuslauseen keskeinen perusta. Tätä mallia on saatavissa maailmanlaajuisesti vain 700 kappaletta. Poikkeuksellisen pyörän komponentit perustuvat vuoden 2023 Dakar-rallivoittaja Kevin Benavidesin ajamaan Red Bull KTM Factory Racingin KTM 450 RALLY -pyörään, ja kyseessä onkin markkinoiden maastokykyisin seikkailumoottoripyörä.

Tyyli, toiminnallisuus ja teknologia ovat olennaisia tekijöitä, mutta ajotuntuma ja ajettavuus myös tärkeitä ominaisuuksia moottoripyörälle, joka on kehitetty pitkille aavikkotaipaleille ja hankalimpiin kivikkorotkoihin. KTM 890 ADVENTURE R RALLY voi ylpeillä hienoilla jousituskomponenteilla: kevyt WP XPLOR PRO 7548 -haarukkajärjestelmä Cone Valve -teknologialla sekä WP XPLOR PRO 6746 -iskunvaimennus.

WP:n kokemus menestyksekkäästä rallikilpailutoiminnasta on antanut tälle ensiluokkaiselle jousitukselle parhaan mahdollisen vaimennustehon hankalimmissakin olosuhteissa. Tämä tuottaa kuljettajalle uskomattoman tunteen pystyä puskemaan esteiden yli yhä kovemmin ja nopeammin samalla, kun ajomukavuus ja pyörän hallittavuus ovat aiempaa parempia.

Lisäksi tämä jousitusjärjestelmä tarjoaa 270 mm:n liikeradan, mikä antaa erinomaisen ajonautinnon suuria matkatavaramääriä tai takasatulamatkustajaa kuljettavalle maailmanmatkaajalle – niin asfaltilla kuin maastossakin.

889-kuutioinen kaksisylinterinen rivimoottori tuottaa 100 Nm:n väännön 6500 r/min:n käyntinopeudella sekä 105 hv:n tehon.

Moottoriin on lisäksi yhdistetty joukko valikoituja komponentteja, kuten kevyt Akrapovič Slip-on Line -pakojärjestelmä, joka on samankaltainen KTM:n tehdaskilpailutiimien käyttämän järjestelmän kanssa. KTM 890 ADVENTURE R RALLY on varustettu Offroad ABS -järjestelmällä, luistonestolla, TURN-BY-TURN+ -navigointijärjestelmällä ja useilla ajotiloilla, jotka voidaan valita maaston mukaan.

Pyörän tekniikkaan kuuluu myös 5 tuuman TFT-näyttö, TECH PACK ja Connectivity Unit -sarja, mikä kaikki yhdessä tekee tästä kaksipyöräisestä valmiin kumppanin mitä erilaisimpien uusien maastojen tutkimiseen.

Pyörässä on kilpailutyyppinen Rally-istuin, kestävät pyörät joissa on Excel-vanteet vaativaa maastoa varten, sekä tuntumaa ja pitoa pitkillä matkoilla lisäävät Rally-jalkatapit.

Kokonaisuuteen kuuluvat myös hiilikuituiset tankinsuojat sekä lisäsuojaus moottorille, takajarrun pääsylinterille ja takajousitukselle. Pyörässä on myös Supersprox-Stealth-takaratas sekä katseen vangitseva toiminnallinen muotoilu.

Kiveäkään ei ole jätetty kääntämättä tämän uskomattoman kyvykkään maastoajoneuvon kehittämisessä, ja muut seikkailukuljettajat tulevat taatusti kadehtimaan sen omistajia.

KTM 890 ADVENTURE R RALLY -pyörä on yksi parhaista saatavilla olevista seikkailumoottoripyöristä. Lisäksi KTM on järjestänyt 34:lle jännitystä etsivälle pyörän ostajalle eksklusiivisen mahdollisuuden liittyä offroad-legendojen Johnny Aubertin ja Jordi Viladomsin seuraan THE ULTIMATE KTM DESERT EXPERIENCE -tapahtumaan.

Tapahtuma järjestetään Marokossa kahdessa ryhmässä. Osanottaja voi valita kahdesta ajankohdasta: 3.-7. maaliskuuta tai 7.-11. maaliskuuta 2024. Osallistujille tullaan tarjoamaan tehdastyylinen paketti, joka sisältää KTM:n toimittaman täysin valmiiksi valmistellun pyörän, kaiken aavikolla tarvittavan teknisen tuen, kuljetukset matkan aikana ja luksusmajoituksen kolmeksi yöksi sekä yhden eksklusiivisen yöleiriytymisen KTM:n kanssa aavikolla.

Paketin koko hinta on yhteensä 4900 € (sis. alv:n). Tiedossa on kolme päivää ajamista KTM:n tehdasrallijoukkueen testimaastoissa, täysin opastettu erityisreitti, ajokkina KTM 890 ADVENTURE R RALLY -pyörä. Nämä ainekset tekevät tästä tapahtumasta ikimuistoisen matkan. Koe KTM 890 ADVENTURE R RALLY sellaisena kuin sen pitääkin olla.

Ennakkotilaa vuoden 2024 KTM 890 ADVENTURE R RALLY osoitteessa KTM.com. Lisätietoja THE ULTIMATE KTM DESERT EXPERIENCE -tapahtumasta löydät täältä.

g

2024 KTM 890 ADVENTURE R RALLY – KOHOKOHTIA

 • Tehokas 889-kuutioinen kaksisylinterinen rivimoottori
 • WP XPLOR PRO -jousitus WP Pro Components -tuoteohjelmasta
 • TURN-BY-TURN+ -navigointi
 • Ylivoimainen tekniikka, mukaan lukien ajotiloihin yhdistetty ABS-toiminto
 • Akrapovičin 'Slip-on Line’ -tekniikka
 • Kilpailutyyppinen Rally-istuin
 • Kestävät pyörät Excel-vanteilla (2.15x21"; 4.00x18”)
 • Rallijalkatapit, joissa on leveämpi jalansija
 • Hiilikuituiset tankinsuojat
 • Alumiininen suojus takajarrun pääsylinterille
 • TECH PACK, jossa on moottorin luiston säätö, vakionopeudensäädin, Quickshifter+ ja rallitila
 • KTMconnectin kanssa täysin yhteensopiva Connectivity Unit -sarja
 • Moottorin suojasäleikkö
 • Supersprox-Stealth-takaratas
 • Uusi haarukan suojus, jossa lisäsuoja renkaan puolella
 • Uusi Rally CTG kaksivärisellä polttoainesäiliöllä
 • EURO 5b -hyväksyntä