Yksi mestaruus ja useampi mitalisti varmistui

Juuso Matikainen on kiinni MX1-luokan SM-hopeassa.
Kuva
Jani Hovi
Motocrossin kauden toiseksi viimeinen kisaviikonloppu kaasuteltiin Heinolassa ja yhden mestaruuden lisäksi Heinolassa varmistui useampi mitalisti.

MX1-luokassa Jere Haaviston pistejohto on nyt 42 pistettä ennen toisena olevaa Juuso Matikaista. Koska jaossa on enää 50 pistettä, on Haaviston mestaruus sinettiä vaille varma. Emil Silander on pisteissä kolmantena, 16 pistettä Matikaisesta. Koska ensin mainittu kaksikko on ollut aiemmissa kilpailussa melkoisen ylivoimainen muihin kuljettajiin nähden, on Silanderin vaikea kiriä tuota 16 pisteen etumatkaa kiinni. Sarjassa neljäntenä oleva Pekka Nissinen on 50 pistettä Silanderin takana. Tämä tarkoittaa sitä, että jos Nissinen voittaa Orimattilan molemmat kisaerät, eikä Silander saa yhtään pistettä, matkaa pronssi Nissiselle. Kaikissa muissa tapauksissa mitalikolmikko on jo selvillä.

Luokan pistetilanne (TOP20) ennen kauden päätöstä:

d

MX2-luokassa tilanne oli todella mielenkiintoinen ennen Heinolaa, mutta nyt kauden päätökseen jäi enää todella vähän jännitettävää. Sampo Rainio johtaa sarjaa 29 pisteen erolla Matias Vesteriseen, joten mestaruuden suhteen tilanne näyttää selvältä, mikäli Rainiolla ei ole ongelmia. Mauno Nieminen on päässyt vähitellen hyvään vauhtiin ja hän on sarjassa nyt kolmantena, vain seitsemän pistettä Vesterisen takana. Näin ollen hopeasta nähdään tiukka taistelu Orimattilassa. Terveydellisistä syistä Heinolan väliin jättänyt Nico Stenberg on neljäntenä, 19 pisteen päässä pronssista. Stenbergin ajaminen Orimattilassa näyttää tällä hetkellä erittäin epävarmalta, joten valitettavasti nuorukaisen loistava kausi on saamassa huonon lopun. Miro Varjonen loukkaantui Heinolan aika-ajoissa, eikä häntä nähty kisaerissä mukana. Varjonen on sarjassa tällä hetkellä viidentenä, 29 pistettä Niemisen takana. Näin ollen sarjan mitalistit vaikuttavat selkeiltä.

Luokan pistetilanne (TOP20) ennen kauden päätöstä:

d

Naisten luokassa Hanna Mertsalmi pitää johtopaikkaa hallussaan 29 pisteen turvin, joten myös Mertsalmen mestaruus vaikuttaa selvältä ilman epäonnea. Janette Mielonen on sarjassa toisena ja hänen piste-eronsa kolmantena olevaan Carita Lompiin on jo 54 pistettä. Tämä tarkoittaa sitä, että Mertsalmi ja Mielonen muodostavat varmuudella SM-sarjan kärkikaksikon. Noora Uro on sarjassa neljäntenä, 18 pistettä Lompin takana. Kaksi pistettä Uron takana on puolestaan Hanna Reinola, joten ainakin neljännestä sijasta käydään hieno taistelu.

Luokan pistetilanne (TOP20) ennen kauden päätöstä:

d

MX125-luokassa Kasimir Hindersson jätti väliin kauden edellisen kilpailun kisatessaan samaan aikaan muualla. Heinolassa Hindersson teki tutun tehokasta jälkeä ja vei molempien erien voitot. Hän nousi takaisin sarjan pistekärkeen 19 pisteen erolla Eelis Viemeröön. Eilen toisen kisaerän keskeyttämään joutunut Onni Jaakonsaari on sarjassa kolmantena, 23 pistettä Viemeröstä. Santeri Oinonen on neljäntenä, 10 pistettä Jaakonsaaren takana. Viidentenä oleva Simo Koskinen on puolestaan kahden pisteen päässä Oinosesta.

Luokan pistetilanne (TOP20) ennen kauden päätöstä:

d

MXC/A-luokassa mestarin nimi selvisi jo lauantaina, kun Vilho Vehviläinen kasvatti piste-eronsa 61 pisteeseen. Sen sijaan sarjan hopeamitalista käydään taistelu Aleksi Pirisen ja Eeka Laaksosen välillä. Pirisellä on siinä kamppailussa viiden pisteen etumatka ennen kauden päätöstä. Nico Bystedt on sarjassa neljäntenä, mutta hän on jo 29 pistettä Laaksosen takana. Miko Mannila on viidentenä, seitsemän pisteen päässä Bystedtistä.

Luokan pistetilanne (TOP20) ennen kauden päätöstä:

d