Yamahan uudet 2020 motocross-mallit julki

Teksti
Kuva
Yamaha
Yamaha julkaisi uudet motocross-mallinsa ja niissä huomio kiinnittyy YZ450F ja YZ250F -pyöriin.

Yamaha YZ-malliston uusin tekniikka ja tinkimätön suorituskyky täyttävät huipputason vaatimukset, joten kuljettajan osaaminen ratkaisee menestyksen.

Yksi YZ-mallien avainsana on erinomainen ergonomia. Sen ansiosta ajo on joka tilanteessa rentoa, joka on tärkeä menestyksen osatekijä. Yamaha YZ-motocrossmalleja on kaikenikäisille ja -tasoisille kuljettajille. Tehtaan 2020 mallisto on tähän mennessä kattavin valikoima huipputason Yamaha- motocrosspyöriä.

Vuoden 2019 mallistossa ensimmäistä kertaa olleet YZ65 ja YZ85 ovat vakiinnuttaneet paikkansa edelläkävijöinä nuorten motocross-sarjoissa. Nämä suorituskyvyltään ja kestävyydeltään huippuluokan kaksitahtiset tarjoavat nuorille tulevaisuuden mestareille mahdollisuuden todistaa taitonsa. Seuraava vaihe menestykseen on YZ125. Sillä voitettiin 2018 sekä 125-kuutioisten Euroopan mestaruus, että maailmanmestaruus, joten se on todistetusti luokkansa terävintä kärkeä. YZ125 on alan ammattilaisten mukaan ihanteellinen vaihtoehto, kun nuori siirtyy aikuisten MX-sarjoihin.

 

YZ250F uudistettiin täysin 2019, ja sitä pidetään yhtenä parhaista tehdasvalmisteisista MX2-luokan pyöristä. Esittelystään lähtien YZ250F on osoittautunut yhdeksi luokkansa kilpailukykyisimmistä sekä kansainvälisellä, kansallisella että paikallisella tasolla.

Uudistetun moottorin, rungon ja alustan ansiosta YZ450F kuljettajat saavat 2020 käyttöönsä uusimman tekniikan ja erittäin suorituskykyisen kilpapyörän. YZ450F:n tilillä on jo lukuisia MXGP- ja MX1-mestaruuksia. Samoin se on viime vuosina usean kerran siivittänyt Ranskan joukkueen Motocross of Nations -kilpailun voittoon. YZ450F onkin vakiinnuttanut paikkansa arvostettujen kilpailujen kärkipaikoilla.

 

Voitokkaiden, nelitahtisten YZ450F:n ja YZ250F:n lisäksi 2020 Yamaha YZ-mallistossa on ympäri maailman ammattilaisten ja harrastajien suuresti arvostama, kaksitahtinen YZ250. Raaka voima, kevyt ohjattavuus, pelkistetty ja toimintavarma tekniikka ja mekaniikka tekevät YZ250-pyörästä suorituskykyisen ja potentiaalisen voittajan.

Yamahan kattava valikoima YZ65:stä uudistettuun YZ450F-malliin tarjoaa suorituskykyä, joka täyttää vaativankin motocross-kuljettajan vaatimukset. Kun tähän yhdistetään nuorten ja lahjakkaiden harrastajien tukemiseen suunniteltu bLU cRU -ohjelma, voidaan sanoa, että Yamaha tarjoaa alusta pitäen hyvät edellytykset menestykselle motocrossissa.

bLU cRU Masterclass - tulevaisuuden menestyjiä kouluttamassa

Yamaha laajensi hiljattain bLU cRU -ohjelmaansa siten, että se kattaa kaikki kolme nuorten luokkaa. Euroopan 2019 bLU cRU Cup -kilpasarjaan voivat osallistua nuoret YZ65-, YZ85- ja YZ125-kuljettajat. Yhteensä 40 parasta kuljettajaa kustakin sarjasta pääsee osallistumaan 2019 Monster Energy FIM Motocross of Nations -kilpailuun Hollannin Asseniin.

Jokaisesta Motocross of Nations-tapahtuman luokasta valitaan kolme parasta sekä villillä kortilla kaksi kuljettajaa kolmepäiväiselle Yamaha bLU cRU Masterclass -valmennusleirille. Leirillä osallistujia kouluttavat bLU cRU -lähettiläät, joihin kuuluu muun muassa Yamahan motocross-supertähtiä. Yamahan asiantuntijaraati valitsee näistä kolme kuljettajaa, jotka saavat tehtaan tuen euroopanmestaruus-sarjan kilpailuihin.

Yamahan bLU cRU -ohjelman tarkoitus on auttaa nuoria lajiharrastajia menestykseen. Ja kun on aika nousta aikuisten luokkiin, löytyy Yamaha YZ-valikoimasta kilpailukykyinen motocross-kalusto.

Tehokkaasti uudistettu YZ450F: hienosäädöillä voittoon

Kaudelle 2020 täysin uudistettu YZ450F on kevyempi, tehokkaampi ja ketterämpi. Se on tähän mennessä kilpailukykyisin Yamaha YZ450F.

Yamahan insinöörit ovat analysoineet jokaisen komponentin ja tehneet kattavasti isompia ja pienempiä parannuksia. Näillä hienosäädöillä YZ450F on kaikin puolin entistä suorituskykyisempi.

Tiukan analyysin jäljiltä 2020 YZ450F on monelta osin täysin uusi. Se on kevyempi, tehokkaampi ja ajossa ketterämpi.

Uusi tehokkaampi ja enemmän kompakti 450-kuutioinen moottori

Tehokkaana tunnetun YZ450F:n moottori on uudistunut. Entistä paremman vääntövoiman lisäksi huipputeho on nyt entistä helpommin hallittavissa. Uusi moottori on merkittävästi edeltäjäänsä pienempi ja kevyempi. Samalla pyörän painopiste on keskitetympi. YZ450F on näin yksi helpoiten käsiteltävä ison luokan motocross-kilpapyörä.

Korkeapuristeinen, käännetty sylinterikansi, kestävä takomäntä ja aggressiivisesti muotoillut nokka-akselit - 450-kuutioisessa moottorissa yhdistyvät voittamiseen tarvittava erinomainen suorituskyky ja tehon helppo hallittavuus.

Täysin uusi, taakse kallistettu sylinteri

Yksi tärkeimmistä moottoriin tehdyistä muutoksista kaudelle 2020 on uusi, aikaisempaa kevyempi ja enemmän kompakti, taaksepäin kallistettu sylinteri. Innovatiivisesti muotoiltu sylinteri on aiempaa lähempänä pyörän keskipistettä, joten se tehostaa massan keskitystä. Tämä puolestaan parantaa YZ450F:n ajodynamiikkaa.

Uusi taakse kallistettu sylinteri, korkeapuristeinen ja vahva, bridge-box mäntä sekä käänteisen sylinterikannen pitkä ja suora imukanava. Näiden ansiosta entistä tehokkaamman YZ450F:n moottorin voima on myös helposti hallittavissa.

Yamaha Power Tuner

Yamaha YZ450F oli ensimmäinen motocrosspyörä, jossa on langaton tiedonsiirto. Näin moottorin polttoainesyötön ja sytytyksen säätöjä voi muokata kätevästi, vaikka älypuhelimella.

YZ450F-kuljettajat ja mekaanikot voivat ladata ilmaisen Power Tuner -sovelluksen IOS- tai Android-laitteeseensa ja säätää polttoaine-ilmaseosta ja sytytyksen ajoitusta langattomasti ja helposti radan ja muuttuvien ajo-olosuhteiden mukaan. Tämä ominaisuus antaa 2020 mallin YZ450F:lle hyvän etulyöntiaseman - nopeat ja varmat säätömuutokset hoituvat rataolosuhteissa reaaliajassa. Tärkeää esim. jos sadekuuro tms. yllättää kilpailun tiimellyksessä.

Moottorin tehokarttojen muokkauksen ja hienosäädön lisäksi Power Tuner -sovelluksella voi tallentaa tiedonkeruun tietoja sekä tarkastella vikadiagnostiikkaa, käyntituntimääriä ja vastaavia tietoja.

Ohjaustangossa tehokarttojen valintakytkin

Power Tuner -sovelluksella voi tallentaa 2020 mallin YZ450F:n muistiin erilaisia tehokarttoja. Näin kuljettaja voi valita haluamansa tehokartan ohjaustangossa olevalla kytkimellä. Ajossa tehokarttaa voi näin vaihtaa "lennossa" rata- ja sääolosuhteiden mukaan. Esimerkiksi nopealle ja kuivalle radalle sopivan aggressiivisen tehokartan voi nopeasti - esim. sadekuuron yllättäessä - vaihtaa mutaiselle ja liukkaalle radalle sopivaan tehokarttaan.

Kompakti sähköstartti

Uudessa 450-kuutioisessa moottorissa on pienikokoinen ja kevyt starttimoottori. Käynnistys käy kätevästi painikkeen painalluksella, mikä säästää sekunteja tiukoissa kilpailutilanteissa. Tehokas nelikennoinen litiumioniakku pitää vuoden 2020 malliston YZ450F-pyörän painon mahdollisimman pienenä.

LCS-lähtöavustin

YZ450F:n LCS-lähtöavustin (Launch Control System) optimoi moottorin tehon ja käyntiominaisuudet ensimmäisten sekuntien aikana lähtöpuomin laskeutumisen jälkeen. LCS tekee voiman välittämisestä tehokkaampaa ja parantaa näin pyörän hallittavuutta ja pitoa lähdössä, joten kuljettajalla on paremmat mahdollisuudet olla ensimmäisenä ensimmäisessä kaarteessa.

Edistyksellinen polttoaineen suihkutusjärjestelmä

Pienikokoisessa uudessa moottorissa on edistyksellinen, 44 mm läppärungolla varustettu, polttoaineen Mikuni® -suihkutusjärjestelmä. Järjestelmän sähkötoimisen korkeapainepumpun avulla järjestelmä suihkuttaa polttoaine/ilmaseoksen palotilaan pitkän ja suoran imukanavan kautta. Korkea työpaineen ansiosta seoksen pisarointi on optimaalinen, joka takaa erinomaisen suorituskyvyn erilaisissa ajo-olosuhteissa.

Tehokkaan toimiva jäähdytys.

Jotta uusi ja aiempaa tehokkaampi moottori toimii varmasti kaikissa olosuhteissa, on aiempaa tehokkaammat jäähdyttimet nyt suunnattu suoraan ajoviimaa vasten. Tasainen ilmavirta tehostaa moottorin jäähdytystä ja parantaa suorituskykyä.

Kestävä 5-vaihteinen vaihteisto

YZ450F-pyörän vahvarakenteinen, 5-portainen vaihteisto on suunniteltu kestämään kovaa käyttöä. Vaihteiston rattaiden ison koon ansiosta niihin kohdistuva pisterasitus on vähäisempää. Tämä ja päivitetty kytkin lisää vaihteiston toimintavarmuutta ja kestävyyttä. Lisäksi päivitetty vaihderumpu ja uudenmalliset vaihteensiirtäjät parantavat vaihdepolkimen tuntumaa ja lyhentävät sen liikerataa.

Painopistettä keskittävä pakoputki.

Yksi uuden YZ450F olennaisista ominaisuuksista on painon tehokas keskitys. Käytännössä kaikki painavat osat on sijoitettu mahdollisimman lähelle painopistettä. Esimerkiksi pakoputki kiertää sylinteriä siten, että myös äänenvaimenninta on saatu siirrettyä edemmäs ja lähemmäs pyörän painopistettä.

Yhdessä uuden taaksepäin kallistuvan sylinterin kanssa rakenne keskittää massaa ja edistää merkittävästi pyörän käsiteltävyyttä.

Kevyempi alumiinirunko takaa ketterän ohjattavuuden

YZ450F on käsiteltävyydeltään arvostettu yleisesti yhdeksi ison luokan parhaista. Kaudelle 2020 sen alumiinirunkoa on päivitetty tuntuvasti. Näin se on sopusoinnussa myös uudistetun, tehokkaamman moottorin kanssa.

Yamahan-tehdastiimin kokemusten myötä päivitetyssä uudessa bilateral beam -alumiinirungossa on ohuemmat pääpalkit, paksummat alaputket ja uudet moottorikiinnikkeet. Massan keskitys, huippuluokan jousitus ja muut merkittävät muutokset tekevät YZ450F:stä pyörästä entistä ketterämmän ohjattavan.

Kapea runko ja istuin

YZ450F-pyörän kompakti polttoainesäiliö, kompaktit jäähdyttimen suojat ja kapeanpitkä istuin parantavat kuljettajan liikkuvuutta ja mahdollistavat tehokkaan tuen polville. Lisäksi ne korostavat pyörän keveyttä ja käsiteltävyyttä. 

Ergonomisen muotoilun ansiosta kuljettaja pystyy nopeasti ja helposti tehostamaan ohjattavuutta siirtämällä kehonsa painopistettä kaarteissa ja hyppyreissä.

Huipputason jousitus

YZ450F-pyörässä on täysin säädettävä, kierrejousella toimiva KYB®-USD-etuhaarukka. Tätä pidetään yleisesti parhaana jousitusratkaisuna off road -käytössä. Etuhaarukan kierrejouset ja tehokas iskunvaimennus takaavat huipputason suorituskyvyn ja erinomaisen tasapainon ajettavuuden ja iskunvaimennuksen välillä.

Täysin säädettävän, linkkutoimisen takajousituksen herkkätoiminen KYB®-iskunvaimennin tasoitta tehokkaasti isot ja pienet töyssyt lisäten näin takarenkaan pitoa ja pyörän käsiteltävyyttä.

Keveät pyörät

Pyörissä on Yamahan tehdaspyöristä tutut, siniseksi eloksoidut vanteet. Tietokonesuunnittelun avulla ne on työstetty kestävyydestä tinkimättä mahdollisimman keveiksi. Näin myös jousittamaton paino on mahdollisimman vähäinen.

Tehokkaammat jarrut

Etujarru tukevampi jarrusatula, jarrupalojen uusi materiaali ja 270 mm jarrulevy varmistavat huipputason jarrutehon. Samoin takajarrun uusi ja kevyt jarrusatula ja jarrulevy pienentävät jousittamatonta painoa.

YZ450F:n ominaisuuksia:

·Uusi erittäin kompakti 450-kuutioinen moottori - enemmän helposti hallittavaa tehoa 

·Kevyempi ja pienempi, taakse kallistettu sylinteri 

·Massaa keskittävä rakenne

·Yamaha Power Tuner -sovelluksella moottorin säädöt onnistuvat nopeasti älypuhelimella

·Ohjaustangossa tehokarttojen kätevä valintakytkin

·Kompakti sähköstartti ja erittäin kevyt akku

·Nopeat lähdöt moottorin tehon optimoivan LCS-lähtöavustimen ansiosta

·Edistyksellinen polttoaineen suihkutusjärjestelmä

·Suunnatut jäähdyttimet - moottorin tehokas jäähdytys

·Kestävä vaihteisto ja kytkin, entistä sujuvampi vaihtaminen

·Kompakti, painoa keskittävä pakoputki

·Edemmäs asennettu äänenvaimennin

·Kevyempi bilateral beam -alumiinirunko takaa ketterän ohjattavuuden

·Ergonominen ja kapea runko ja istuin

·Luokkansa paras, kierrejousilla toimiva KYB® USD-etuhaarukka

·Takapään linkkujousitus ja KYB®-iskunvaimennin

·Keveät pyörät sinisillä vanteilla

·270 mm:n etujarrulevy, päivitetty etujarrusatula ja tehokas jarrupalamateriaali

·Uusi takajarrulevy ja kompakti, uusi jarrusatula

·Neljään asentoon säädettävä ohjaustangon kiinnike kumivaimentimilla

·Kestävä upotettu grafiikka

·Vahvistettu alumiininen ohjaustanko ja kytkimen pikasäätö

·Leveämmät ja kevyemmät jalkatapit

 

YZ250F: säädä, kilpaile ja voita

YZ250F uudistettiin täysin 2019 ja se on osoittautumassa yhdeksi kilpailukykyisimmistä nelitahtisista 250-kuutioisista. Dylan Ferrandis on voittanut sillä jo AMA Supercross West -mestaruuden. MX2-luokan 2019 maailmanmestaruudesta kisattaessa Yamaha YZ250F -kuljettajat Jago Geerts ja Ben Watson ovat kärkijoukossa. YZ250F on niittänyt menestystä myös paikallisissa ja kansallisissa kilpailuissa.

YZ250F varusteluun 2020 kuuluvat muun muassa -pyörässä on sähköstartti, nestejäähdytteinen nelitahtimoottori, bilateral beam -alumiinirunko ja huipputason, kierrejousilla toimiva, KYB USD-etuhaarukka ja takana KYB-iskunvaimennin. Se on siis täydellinen yhdistelmä suorituskykyä, hallittavuutta ja ajomukavuutta. Myös Yamahan edistyksellinen, digitaalinen tekniikka kuuluu kuvaan. Moottorin tehokarttojen muokkaus ja hienosäätö hoituvat langattomasti Power Tuner -sovelluksella ja ohjaustangossa on kätevä tehokarttojen valintapainike.

YZ250F:n ominaisuuksia:

·Nestejäähdytteinen, 250 cc, DOHC-nelitahtimoottori

·Käännetty sylinterikansi, tehokas ja suora imukanava

·Moottorin säätöjen Power Tuner -sovellus

·Ohjaustangossa tehokarttojen valintapainike

·Kevyt sähköstartti ja litiumioniakku

·Kapea ja kompakti runko ja istuin

·Vahva, alumiininen palkkikehtorunko

·Huipputason kierrejousella toimiva KYB® USD-etuhaarukka

·Takapään linkkujousitus ja kevyt KYB®-iskunvaimennin

·Kestävä ja kevytkäyttöinen kytkin

·Tehokkaat, ajoviiman kohdistetut jäähdyttimet

 

Muut 2020 YZ-mallit

Yamahan vuoden 2020 mallisto on suunniteltu tuomaan kaikenikäisille ja kaiken tasoisille kuljettajille ajamisen riemua vapaa-ajalla ja kilpailuissa.

Yamaha Offroad-mallisto 2020: nuorille YZ65, YZ85 ja YZ125, aikuisille YZ250F, YZ450F ja YZ250 sekä lapsille PW- ja TTR-mallit. Neljävuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille tarkoitetut PW- ja TTR-mallit ovat ihanteellisia moottoripyöräharrastuksen aloittamiseen. Monet nykyisistä huipuista ovatkin aloittaneet ajamisen näillä käyttäjäystävällisillä motocrosspyörillä.

Värit 2020

YZ450F: Racing Blue - uusi grafiikka 
YZ250F: Racing Blue - uusi grafiikka 
YZ250: Racing Blue - uusi grafiikka 
YZ125: Racing Blue - uusi grafiikka 
YZ85LW: Racing Blue - uusi grafiikka 
YZ65: Racing Blue - uusi grafiikka 
TT-R125LWE/110E/50E: Racing Blue - uusi grafiikka 
PW50: Racing Blue - uusi grafiikka

 

Hinnat ja saatavuus

YZ250F tulee myyntiin heinäkuussa 2019. 
YZ450F tulee myyntiin elokuussa 2019.

 

GYTR-viritysosat 

Kaksi- ja nelitahtisten Yamaha GYTR (Genuine Yamaha Technology Racing) -viritysosat ja -sarjat. YZ450F- ja YZ250F-malleihin on saatavana yksittäisiä GYTR-viritysosia, ja YZ125:n omistajat voivat tilata GYTR YZ125 -sarjan, joka sisältää kaikki huipputehon saavuttamiseen tarvittavat osat. 125-kuutioisten 2018 euroopanmestari Thibault Benistant ja 125-kuutioisten 2018 maailmanmestari Bailey Malkiewicz voittivat mestaruutensa käyttämällä YZ125-motocrosspyörissään GYTR-tehosarjaa. Tämä kertoo hyvin GYTR-viritysosien toimivuudesta. 

YZ65- ja YZ85-kuljettajat voivat tilata GYTR-tehosarjan parantaakseen pyöränsä suorituskykyä entisestään. YZ65-tehosarja sisältää uuden sylinterikannen, pakoputken, CDI-yksikön, läppäventtiilin, jäähdyttimen letkun ja korkin sekä ohjekirjan. YZ85-tehosarja puolestaan sisältää uuden sylinterikannen, portatun sylinterin, pakokaasujärjestelmän, CDI-yksikön, läppäventtiilin, jäähdyttimen letkun ja korkin, Vforce-läpät, neulasarjan ja ohjekirjan.

GYTR-tehosarjat nostavat tuntuvasti käyntikierroksia joka tuottaa lisää tehoa ja vääntöä. Silti moottorin kestävyys ja toimintavarmuus ovat samaa tasoa kuin alkuperäisosilla. Lisätietoja www.yamaha-motor.eu/eu/en

Yamahalla on myös laaja valikoima yksittäisiä viritysosia, kuten slip-on-äänenvaimentimia, pakoputkia, billet-kytkimiä, vanteita ja paljon muuta.

Uudet 2020 MX -ajovarusteet

Yamahan uusi, sinistä, mustaa ja neonvihreää yhdistelevä MX-ajovarustemallisto tulee myyntiin heinäkuussa 2019. Mallistossa on paitoja, housuja, käsineitä, liivejä, lippalakkeja, aikuisten ja lasten suojapaitoja ja enduro-käsineitä.   

Koeaja vuoden 2020 YZ-mallit MX Pro Tour -kiertueella

Yamaha MX Pro Tour -kiertue vierailee vuoden 2019 aikana jälleen eri kilparadoilla ympäri Eurooppaa. Suomen ajankohta on elo-syyskuussa. Tapahtumassa asiakkailla on mahdollisuus saada lisätietoja vuoden 2020 YZF- ja YZ-mallistosta, koeajaa pyöriä sekä tutustua Yamahan alkuperäisiin lisävarusteisiin ja GYTR-tuotteisiin. Päivämäärät ja paikat julkaistaan kansallisilla Yamaha-sivustoilla kesäkuussa 2019. Lisätietoja: www.yamaha-motor.eu