Yamaha YZ bLU cRU Cupin Superfinaaliin Suomesta 9 kuljettajaa

Teksti
Kuva
Jani Hovi
MXoN kilpailun yhteydessä ajettavaan Yamaha YZ bLU cRU Cupin Superfinaaliin pääsee Suomesta mukaan yhteensä yhdeksen kuljettajaa.

Yamahan YZ bLU cRU Cupia on ajettu jo vuodesta 2016 lähtien ja sieltä on noussut kuljettajia jo MM-sarjaan asti. Viime vuoden superfinaali jäi ajamatta, mutta tänä vuonna kansainvälinen finaali ajetaan Italian Mantovassa, suomalaisille suotuisalla hiekkaradalla. YZ bLU cRU Cupin superfinaali ajetaan Monster Energy Motocross of Nations -joukkuekilpailun yhteydessä, joten nuoret lupaukset pääsevät ajamaan suuren yleisön eteen, samalle radalle, jossa kaikki maailman parhaat kuljettajat taistelevat himoitusta Chamberlain Trophystä omien maidensa väreissä.

Suomesta on tämän vuoden cupissa mukana yhteensä 22 kuljettajaa. Kotimaan kilpailukausi on jo käynnistynyt kahden liigakisan ja yhden SM-osakilpailun verran. Cupilaisten välillä on jo nähty hyviä kaksintaisteluita. Joitain valitettavia loukkaantumisiakin on sattunut, mutta kautta on vielä hyvin jäljellä ja vielä ehtii antamaan näyttöjä superfinaalin valintoihin. Suomelle on tarjolla 9 paikkaa superfinaaliin, luokkakohtaisesti niin, että YZ 65 -kuljettajia Mantovaan lähtee 3, YZ85-kuljettajia 2 ja YZ125 kuljettajia 4.

Superfinaalista valitaan tulosten perusteella kolme nopeinta ja kaksi villin kortin kuljettajaa luokittain Masterclass-leirille. Leirillä treenataan yhdessä Yamahan MX2/MXGP -ammattikuljettajien kanssa ja jokaisesta luokasta valitaan yksi nuori kuljettaja, joka saa Yamaha Motor Europen tuen seuraavalle kaudelle. Valittu 125-luokan kuljettaja saa suoraan paikan Yamahan virallisesta tiimistä EMX125-sarjaan kaudelle 2022, kun taas pienempien luokkien kuljettajia tuetaan alueellisissa sarjoissa ja EMX-karsinnoissa mm. GYTR-osilla.