Wiik dominoi Suomen Cupin avausta

Alexander Wiik vei veteraanien molemmat erät nimiinsä.
Kuva
Jani Hovi
Alexander Wiik oli liian nopea muille tänään Vantaalla, jossa käynnistyi veteraanien motocrossin Suomen Cup.

Siniseltä taivaalta paistanut aurinko piti huolen lämmöstä tänään Vantaalla, jossa todella kova tuuli kuitenkin viilensi sään saman tien. Kotimainen motocrossin ulkokausi polkaistiin tänään käyntiin MX-liigan merkeissä, jossa tänään jaettiin veteraanien Suomen Cupin pisteitä. Viiteen eri luokkaan jaetut veteraanit mahtuivat tänään kaikki samalle puomille, kun luokissa oli mukana yhteensä 35 kuljettajaa.

Päivän ylivoimainen ykkönen oli Alexander Wiik. Sipoolainen vei molemmat kisaerät näytöstyyliin, ennen molemmissa erissä toiseksi ajanutta Jarno Mattilaa. Lari Lehtiö oli niin ikään molemmissa erässä kolmas ja kaksi nelossijaa lähdöistä nappasi puolestaan Matti Korkeamäki. Tommi Laine oli ensimmäisen erän viides ja Tero Heino puolestaan toisen erän vitonen.

Luokittaisissa tuloksissa V40-luokan ykkönen oli Korkeamäki, ennen Toni Bergiä ja Rasmus Lehteriä. Wiik oli V45-luokan ykkönen, ennen Mattilaa ja Antti Palmgrenia. Lehtiö oli puolestaan V50-luokan ykkönen, ennen Lainetta ja Steniä. V55-luokassa voittoon ajoi Matti Sipilä, Juuso Lintunen oli toinen ja Kari Back kolmas. Pasi Virtanen voitti V60-luokan, ennen Kari Hassista ja Juha Kontolaa.

Matti Korkeamäki.

Veteraanien ohella huomio kiinnittyi kansallisen MX Open-luokan lähtöön, jossa mukana oli kova kattaus Suomen huippuja. Päivän totaalin voittoon luokassa ajoi Matias Vesterinen. 350-kuutioisella pyörällä tällä kaudella ajava Vesterinen johti ensimmäistä erää, mutta kaatui erän alussa ja putosi pois kärkitaistelusta. Ensimmäisen erän voitto meni selvällä erolla Nico Stenbergille, Vesterisen noustessa viimeisellä kierroksella erän kakkoseksi. Kolmas oli Emil Silander, joka nähtiin kilpailussa ensimmäistä kertaa Fanticin ohjaimissa. Toisessa erässä Silander otti johtopaikan haltuunsa alussa ja sai peräänsä Pekka Nissisen. Vesterinen oli kolmantena ja nousi viidennellä kierroksella kakkoseksi. Parin kierroksen kuluttua Vesterinen kuittasi Silanderin ja otti kärkipaikan haltuunsa. Silander menetti hetken kuluttua toisen sijan Stenbergille ja kärkikaksikko taistelikin erän voitosta tiukasti. Vesterinen piti pintansa ja vei päivä totaalin. Stenberg oli kakkonen ja Silander kolmas. Jere Rönkkö oli neljäs ja Nissinen viides.

Matias Vesterinen.

MX Open-luokan kanssa samaan aikaan radalla nähtiin senioreiden luokat. S30-luokan ykkönen oli Rene Rannikko ja S35-luokan Eemi Mutikainen.

Rene Rannikko.

Vantaalla ajettiin myös MX50, MX65- ja MX85-luokkien kansalliset lähdöt. MX50-luokan voitti Peetu Salokoski, Oliver Asikainen oli toinen ja Emil Vesalainen kolmas. MX65-luokan ykkönen oli Mikke Lindström, ennen Sami Oinosta ja Laur Kalikornia. MX85B-luokan A-finaalien totaalin voittoon ajoi Mauno Keskikallio. Rossi Halen oli toinen ja Onni Peuranen kolmas. MX85A-luokan kolme parasta kuljettajaa oli Valtteri Vilen, Eetu Aronen ja Patrik Leskinen.

Huomenna Vantaalla ajetaan Nuorten SM-luokan lähdöt, sekä MX-liigan lähdöt pienimpien luokkien osalta. 

Päivän tulokset.