WESS vastasi FIM:n päätökseen

Kuva
Future7media
WESS-sarjan johtaja kertoi oman mielipiteensä FIM:n viime viikon lausuntoon, liittyen sarjan vakuutusasiaan.

Viime viikolla FIM antoi virallisen lausunnon, jossa se kertoi, etteivät WESS-sarjan osakilpailut saa enää FIM:n kilpailulupaa. Näin ollen myöskään lisenssivakuutukset eivät ole voimassa kilpailuissa. Ystävämme Enduro21.com -verkkosivulla haastattelivat asian tiimoilta WESS-sarjan johtajaa Winfried Kerschhagglia ja Erzbergrodeon perustajaa Karl Katochia.

WESS-sarjan johtaja Kerschhaggl kertoi haastattelussa, ettei halua sulkea mitään ovia ja on aina avoin rakentavalle keskustelulle.

- En kuitenkaan halua antaa median välityksellä mitään lausuntoa, koska se on mielestäni epäammattimaista ja myöhemmin saatamme törmätä tilanteeseen, jossa väitellään siitä, kuka sanoi ja mitä.

Kerschhaggl kertoi myös, että WESS-sarja edellyttää jokaisen kilpailunjärjestäjän hoitamaan tarvittavat vakuutukset paikallisilta viranomaisilta. Kuljettajien vakuutuksen osalta jotkut sarjan kilpailuista hoitavat ne oman moottoriliittonsa kautta ja toiset taas täysin itsenäisesti, kuten esimerkiksi Lagares ja Erzberg.

- Me työskentelemme nyt kauden 2020 vakuutuksien kanssa ja haluamme niistä mahdollisimman kustannustehokkaat, sekä helpot niin kuljettajille kuin järjestäjillekin, Kerschhaggl kertoi.

Ensi vuoden osalta sarjaan on tulossa muutoksia myös kilpailujen osalta, sillä Kerschhaggl kertoo sarjaan tulevan lisää perinteisiä kilpailuja. Tämän avulla sarjan mestariksi voi ajaa myös perinteisen enduron puolelta tuleva kuljettaja, eikä vain hard enduroiden taitaja. Suunnitelmissa on myös viedä sarja vuonna 2021 Amerikkaan ja Etelä-Amerikkaan. Ensi vuoden kilpailukalenteria suunnitellaan Kerschhagglin mukaan parhaillaan ja runsaat 15 kisajärjestäjää on ilmaissut halunsa järjestää WESS-sarjan osakilpailu.

Erzbergrodeon johtaja Karl Katochin mietteet kilpailunsa tulevaisuudesta WESS-sarjassa ovat puolestaan myös selvät.

- KTM ja Red Bull ovat olleet Erzbergrodeon kumppaneita alusta lähtien. On selvää, että tulemme seuraamaan heitä jatkossakin. Näin ollen Erzbergrodeo tukee WESS-sarjaa ja jatkaa sarjan osakilpailuna. Erzbergrodeo on aina ollut itsenäinen kilpailunjärjestäjä ja organisaatio, eikä kilpailu ole koskaan ollut FIM:n alainen. Olemme alusta lähtien tarjonneet kuljettajille kilpailun osallistumismaksuun sisällytetyn vakuutuksen. Emme ole koskaan kyselleet kuljettajilta minkäänlaista lisenssiä, emmekä tule kyselemään jatkossakaan, Katoch kertoi haastattelussa.

- Kun otetaan huomioon, että extreme enduro on nimenomaan Erzbergrodeon keksimä ja sitä 25 vuoden ajan muokkaama ja kehittämä, niin on hienoa, että nyt myös FIM on extreme endurosta kiinnostunut. Haluammekin toivottaa FIM:lle onnea tulevassa projektissaan, Katoch päätti.

Pidempi Enduro21.com -verkkosivun haastattelu löytyy täältä.