Weckman kaksijakoisin miettein Argentiinaan

Kuva
Team SR / rsm_photographie
Emil Weckman matkaa tänään Argentiinaan, jossa käynnistyy viikonloppuna motocrossin MM-sarja.

Ranskalaisessa Team Ship To Cycle Honda SR Motoblouz -tiimissä MX2-luokan MM-sarjaan lähtevä Emil Weckman suuntasi tänään kohti Argentiinaa, jossa Patagonian radalla käynnistyy tämän vuoden motocrossin MM-sarja. Weckman on viettänyt tiiminsä kanssa onnistuneen talven ja on sitä kautta innoissaan uudesta kaudesta.

- Talvi on ollut minulle todella hyvä. Olemme viettäneet pitkiä testipäiviä radalla ja muuttaneet pyörästä oikeastaan kaiken. Jousitus on täysin uusi viime vuoteen nähden ja myös moottori on uusittu kokonaan. Olemme saaneet pyörän toimimaan todella hyvin, Weckman kertoi.

Pitkän talven jälkeen Weckman ajoi ensimmäisen kilpailunsa Ranskassa reilu viikko sitten. Siellä tulokset eivät vain olleet sitä mitä vauhti edellytti.

- Ensimmäisessä erässä pyörään tuli tekninen vika, ja kahdessa muussa erässä kaaduin. Vauhtini oli kuitenkin todella hyvää ja ajoin Kevin Horgmon kanssa samaa vauhtia. Hän on ollut kuitenkin kymmenen parhaan joukossa MM-sarjassa, Weckman muisteli.

Kaikki näytti hyvältä ennen viime viikonloppua, jolloin Weckman ajoi perinteisen Lacapelle Marival -kilpailun. Weckman oli aika-ajossa viides, mutta sai iskun polveensa ensimmäisessä erässä ja kisa jäi kesken kolmen kierroksen jälkeen.

- Olin startin jälkeen kuudentena. Tein pari ohitusta ja ajoin muutaman kierroksen Roan Van Moosdijkin perässä, mutta sitten jouduin keskeyttämään, Weckman selvitti.

Tapahtuneen jälkeen Weckman on käyttänyt alkuviikon polven hoitoon.

- Olen käynyt alkuviikolla osteopaatilla ja hierojalla jatkuvasti. Tällä hetkellä polvi on vielä aika turvoksissa, mutta onneksi mitään ei ole rikki. Luultavasti kierukkaan tuli vain todella kova isku. Katsotaan kisapaikalla, mikä on tilanne. Yritän joka tapauksessa ajaa. Toivottavasti polvi ei turpoa enempää pitkällä lennolla, Weckman pohti.

MX2-luokan karsintaerä ajetaan Argentiinassa lauantaina kello 20.15 Suomen aikaa. Varsinaiset kisaerät käynnistyvät sunnuntaina Suomen aikaa kello 17.00 alkaen. Kisan voi katsoa suorana MXGP-TV -palvelun kautta.