Webb lähellä mestaruutta

Marvin Musquin otti kauden ensimmäisen voittonsa.
Kuva
Align Media
Cooper Webb tarrasi vahvasti kiinni uransa toiseen Monster Energy Supercross-sarjan mestaruuteen viime yönä Salt Lake Cityssä. Kilpailun voitto meni kuitenkin hänen KTM-tiimikaverille Marvin Musquinille.

Amerikan supercross-sarjan kauden toiseksi viimeinen kilpailu ajettiin viime yönä Salt Lake Cityssä. Ken Roczen näytti ajavan varmaan voittoon, mutta teki ratkaisevan virheen ja menetti kaatumisen myötä ison kasan pisteitä. Kisan voittoon ajoi Marvin Musquin ja toiseksi Cooper Webb, joka kasvatti pistejohtonsa 22 pisteeseen ennen kauden viimeistä kilpailua.

Roczen otti startin nimiinsä ja hänen kannaltaan tilanne näyttikin hyvältä, kun Webb oli startin jälkeen vasta yhdeksäs. Webb nousi nopeasti neljänneksi, mutta jumittui Jason Andersonin taakse. Samaan aikaan Roczen kasvatti eronsa toisena olleeseen Marvin Musquiniin jo viiteen sekuntiin. Ranskalainen kavensi kuitenkin hiljalleen Roczenin eron reiluun sekuntiin, kun Honda-kuljettaja oli hankaluuksissa kierroksella ohitettavien kanssa. Finaalin puolen välin jälkeen Roczenin ilta tummui lopullisesti, kun hän menetti pidon etupyöränsä alta kurvista ulostulossa ja kaatui. Kaatuminen oli pieni, mutta Roczenilla kesti aikaa ennen kuin hän pääsi ylös, eikä saksalaisen vauhti ollut enää finaalin lopussa toivottua muutenkaan.

- Kaikki meni suunnitelmien mukaan alussa. Röykkysuora oli vaikea tänään ja jos olisin saanut sen sujumaan paremmin, olisin saanut isomman eron kasvatettua. Menetin kierroksella ohitettavien kanssa aikaa ja Musquin sai minua kiinni. Sitten tulin vaan kurvista ulos ja menetin pidon etupyörältä. Piste-ero on nyt iso, joka tekee asiasta vaikean, pettynyt Roczen kertoi.

Musquin otti kärkipaikan haltuunsa, mutta Webb kiri hänet kiinni. Kaksikko ajoi aivan peräkkäin finaalin loppuun, mutta Webb ei yrityksistä huolimatta onnistunut ohituksessa. Niinpä Musquin otti kauden ensimmäisen voittoon ja Webb ajoi toisena maaliin. Malcolm Stewart oli kolmas, joka on hänen uransa paras sijoitus.

- Toinen sija ei ole koskaan hyvä asia. En sanuut hyvää starttia ja ajoin huonosti alussa. Sitten sain ajosta paremmin kiinni. Sain lopussa Musquinin kiinni, mutta hän kiristi vielä, enkä vaan päässyt ohi. Pisteiden kannalta tilanne on hyvä, mutta olisin halunnut voittaa, Webb kertoi.

Webb johtaa nyt sarjaa 22 pisteen erolla Roczeniin. Kauden viimeinen kilpailu ajetaan ensi viikonloppuna ja voittajalle on jaossa 26 pistettä. Näin ollen Roczenille on edessään haastava tehtävä, mikäli mieliin mestaruuteen.

250-kuutioisten luokassa radalla nähtiin tällä kertaa itärannikon kuljettajat. Kilpailun voittoon ajoi Jo Shimoda, ennen Jett Lawrencea ja Colt Nicholsia. Yamaha-kuljettaja Nichols johtaa sarjaa 23 pisteen erolla Shimodaan, kun yksi kilpailu on jäljellä.

Alla tulokset ja pistetilanteet.