Vilkko Sisun voittoon

Aleksi Vilkko (29) ja Antti Hänninen taistelivat pitkään tasaisesti Sisu Extremen voitosta.
Kuva
Jani Hovi.
Aleksi VIlkko nappasi Sisu Extremen voiton hienon taistelun jälkeen.

Historian toinen Sisu Extreme kaasuteltiin tänään Ellivuoren laskettelurinteen maastoissa. Kilpailu vietiin läpi loistavissa sääoloissa ja iltapäivällä lämpömittari näytti 23 asteen lukemia, auringon lämmittäessä yleisöä ja kuljettajia. Huolimatta kisapäivän hyvästä säästä, tekivät alkuviikon sateet reitistä viime vuotta liukkaamman ja sen johdosta moni kuljettaja olikin vaikeuksissa reitillä.

sisu

Eilisen prologin jälkeen aamulla ensimmäisenä reitille lähtivät Aleksi Vilkko ja Antti Hänninen. Kaksikko aloitti jo ensimmäisistä metreistä lähtien todella mahtavan kaksintaistelun ja jättivät muut  heti selvästi jälkeensä. Vilkko ja Hänninen vaihtelivat kärkipaikkaa moneen kertaan ja välillä toinen pystyi ajamaan jo pienen eron kilpakumppaniin, mutta nopeasti kaksikko oli taas yhdessä nipussa. Kumpikaan ei selvinnyt reitistä ilman virheitä, vaan tekivät niitä vuoron perää.

Tätä showta jatkuikin kilpailun ensimmäiset kolme tuntia, kunnes Hänninen putosi hetkessä Vilkon vauhdista. Kun neljän tunnin ajoaika päättyi, kurvasi Vilkko ruutulipulle selvänä voittajana.

- Meillä oli Antin (Hänninen) kanssa aivan mahtavaa kisaa ensimmäiset kolme tuntia. Itse ajattelin, että yritin vähän säästellä voimia viimeiselle tunnille, mutta sitten Antti putosikin johonkin. Oli todella hieno ottaa jälleen voitto täältä. Reitti oli tänä vuonna paljon liukkaampi kuin viime vuonna ja se teki hommasta vaikeaa, Vilkko kertoi.

Hänninen tuli lopulta ruutulipulle toisena, mutta kaksikon ero oli lähes 15 minuuttia.

- Väsyin aivan totaalisesti lopussa. Sairastettu korona tuntuu vieläkin todella paljon, pettynyt Hänninen kertoi.

Kilpailun kolmanneksi ajoi Jukka Pylväs. Pylväs ajoi todella vahvan kilpailun, mutta hävisi kärkikaksikolle kierroksen. Joni Kaivolainen näytti extremetaitonsa ja oli kilpailussa neljäs, jääden kaksi kierrosta kärjelle. Trialmestari Timo Myöhänen oli viides ja hän ehti ajamaan Kaivolaisen tavoin neljä kierrosta.

pl

Jukka Pylväs.

Kuljettajien kommentteja kilpailusta myöhemmin.

Alla kilpailun tulokset.