VGN:ssä menehtynyt Pendikainen eli täysillä elämäänsä

Antti Pendikaisen vauhdikas elämä päättyi ennen aikojaan eilen Vesivehmaa Grand National -kilpailussa.

Sunnuntaina suru kohtasi moottoriurheiluyhteisöä, kun 29-vuotias Antti Pendikainen menehtyi Vesivehmaa Grand National -kilpailussa. Stunt-näyttelijänä suurelle yleisölle tuttu Pendikainen törmäsi kilpailussa puuhun ja menehtyi saamiinsa vammoihin ensiavusta huolimatta.

Pendikainen tuli moottoripyöräyleisön tietoon viimeistään siinä vaiheessa, kun mies hyppäsi kuutisen vuotta sitten moottoripyörällä korkealta harjunpäältä jokeen. Sitä seurasi uskomaton määrä temppuja, jotka olivat toinen toistaan hurjempia. Välillä mies hyppäsi ilman laskuvarjoa kuumailmapallosta, välillä taas base-hyppyjä Tampereen Torni-hotellista.

Sittemmin Pendikainen innostui myös ajamaan kilpaa moottoripyörillä aktiivisesti ja pärjäsi siinä hyvin. Viime kesänä Pendikainen teki uuden aluevaltauksen, kun hän siirtyi enduron pariin. Heti alkutöikseen Pendikainen suuntasi Erzbergrodeoon, jossa hän oli lopulta 1500 kuljettajan joukossa 135:s, päästen check point 15:lle asti ennen ajoajan päättymistä. Seuraavana Pendikaisella oli vuorossa Red Bull Romaniacs -kilpailu, johon mies suuntasi täysin ilman huoltoporukkaa. Pendikainen teki todella kovan suorituksen ja ajoi hopea-luokassa maaliin 125-kuutioisella pyörällä ja oli lopulta 16. Iltaisin kun muut kuskit lepäsivät, huolsi Pendikainen pyöräänsä. Tämä on suoritus, johon luultavasti kukaan muu kuljettaja ei ole pystynyt. Vuoden päätteeksi Pendikainen ajoi vielä vaarallisen Baja 1000 -kilpailun maaliin.

Tänä vuonna Pendikainen oli suuntaamassa heti VGN:n jälkeen Itävaltaan ajamaan tämän vuoden Erzbergrodeo -kilpailua, mutta valitettavasti VGN jäi hänen viimeiseksi kilpailukseen.

Xracing OFFROADPro ottaa osaa Pendikaisen omaisten ja ystävien suruun.