Veteraanien cup-mestaruudet ratkesivat

Mika Karma varmisti V40-luokan Suomen cupin voiton.
Jani Hovi
Mika Karma ja Sami Ikonen varmistivat veteraanien Suomen cup-luokkien mestaruudet Mäntsälässä. Naisissa jännitys säilyi sen sijaan kauden viimeiseen kilpailuun

SM-luokkien lisäksi Mäntsälässä jaettiin lauantaina myös Suomen cup-luokkien pisteitä. SM-luokista poiketen, kilpailu ei ollut kuitenkaan näiden luokkien kauden viimeinen, vaan V40, V50- ja naisten Suomen Cupin päätös ajetaan Janakkalassa lokakuun lopussa.

V40-luokassa voittoon ajoi Mika Karma, jonka voittomarginaali oli 31 sekuntia toiseksi kaasutelleeseen Riku Riiheläiseen. Samalla Karma nousi pisteissä 36 pisteen johtoasemaan ja varmasti näin ollen luokan Suomen Cupin voiton. Riihiläinen varmisti puolestaan luokan kakkossijan. Janne Mukkala jäi voitosta 2.44 ja oli luokan kolmas. Mukkala varmisti lähes tulkoon myös Suomen Cupin pronssin, sillä hänelle riittää viimeisestä kilpailusta 14. sija, mikä ainoa uhkaaja Juha Mutanen voittaa päätöskisan. Neljäs Mäntsälässä oli Santeri Enjala ja viides Mika Kaseva.

Myös V50-luokan Suomen cupin mestaruus varmistui, kun Sami Ikonen voitti kilpailun reilun kahden minuutin erolla Timo Soanjärveen. Ikosen pistejohto Soanjärveen on näin ollen 35 pistettä ennen kauden päätöskilpailua ja hän on sarjan mestari. Kolmanneksi Mäntsälässä ajoi Antti Laine, Karri Tikkasen ollessa neljäs ja Niko Pahlbergin viides.

d

Sami Ikonen.

Naisten Suomen cupin voittoon Mäntsälässä ajoi yli neljän minuutin erolla Sanna Sainio. Iina Turkki oli toinen ja Riina Lampinen kolmas. Tuire Aho ajoi luokassa neljänneksi ja Viivi-Maria Mäkinen viidenneksi. Kolmen ajetun osakilpailun jälkeen Turkki johtaa sarjaa nyt 10 pisteen erolla Sainioon, joka on voittanut molemmat ajamansa kilpailut, mutta ei osallistunut kauden toiseen osakilpailuun. Mäkinen on sarjassa kolmantena, vain pisteen päässä Sainiosta.

d

Sanna Sainio.

Suomen cupien viimeinen osakilpailu kaasutellaan Janakkalassa 23.10.

Mäntsälän kansallisissa luokissa B-luokan ykköseksi ajoi Juho Ahokas, ennen Roni ja Riku Ratista. Mikko Rasinen oli neljäs ja Tom Virolainen viides. V60-luokan voittoon ajoi Veli-Matti Mäkinen, ennen Reijo Karppista, Jari Aittokoskea ja Markku Niemistä. Classic-luokan ykkönen oli Kari Ståhlström, perässään Timo Niemitalo, Ari Kannela, Esa Hyttinen ja Tuukka Jortikka.

Sarjojen pistetilanteet ovat vielä epäviralliset.