Veteraanien cup-mestaruudet ratkeavat viikonloppuna

Teksti
Kuva
Jani Hovi
Enduron veteraanien Suomen Cupin päätösosakilpailu kaasutellaan tulevan lauantaina Lievestuoreella.

Enduron kilpailukausi lähenee loppuaan kotimaassa. Veteraanien cup-mestaruudet tullaan ratkaisemaan Keski-Suomen Moottorikerhon isännöidessä kauden viimeistä osakilpailua, jossa ratkotaan paremmuus sekä V40- ja V50-luokissa. Kilpailureitti muodostuu 3:sta erikoiskokeesta, jotka aamupäivän luokkien (V50,V60 ja C-luokka) ajetaan kahdesti ja iltapäivä luokkien (V40, A- ja B-luokat) kierretään kolmesti.  Kierroksen pituus tulee olemaan siirtymineen n. 20 kilometriä ja pääosin siirtymät ovat maastossa, joten tiellä ajaminen on pyritty minimoimaan.

V40- luokassa eniten pisteitä tähän mennessä kautta on kerännyt Hyvinkään Konekerhoa edustava Mika Karma 95 pisteellä. Toisena sarjassa on Mäntsälän Moottorikerhon Juha-Pekka Tirkkonen 81 pisteellä ja kolmantena Mäntän-Seudun Moottorikerhoa edustava Marko Leponiemi 60 pisteellä.

V50-luokassa Jämsän-Seudun Moottorikerhon Janne Suominen johtaa sarjaa ennen tulevaa viikonloppua 85 pisteellä. Toisena jahtiin mestaruudesta ilmoittautuu RC-Kaipiaisen Antti Laine 74 pisteellä ja kolmantena sarjassa 64 pistettä keränneenä menestystä tavoittelee Jyvässeudun enduroseuran Timo Soanjärvi.

Kilpailupäivästä tulee livelähetyksiä Keski-Suomen Moottorikerhon YouTube -tilin kautta ja iltapäivän lähetyksessä tulemme seuraamaan tiettyjen kuljettajien etenemistä maastossa GPS-seurannan avulla, joka on osa lähetystä. Lähetyksen juontajana toimii lajin koukerot hyvin tunteva Jukka Pylväs. Yleisöllä on vapaa pääsy tapahtumaan. Kilpailukeskuksen osoite on: Ajoneuvontie 21, Lievestuore.

tre