Vesterinen mansikanmyynnistä MM-kilpailuun Italiaan

Teksti
Jani Hovi
Ruokolahtelainen Matias Vesterinen oli erittäin lähellä uransa ensimmäistä SM-osakilpailuvoittoa Siilinjärvellä sunnuntaina. Nyt nuorukainen suuntaa katseensa jo Italiaan ja nuorten MM-kilpailuun.

MX2-luokan kolmannessa SM-osakilpailussa saatiin laskea kahden erän pisteitä tarkasti yhteen, sillä sen verran ristiin neljä ensimmäiseksi sijoittunutta kuljettajaa ajoivat.

Imatran Moottorikerhon Vesterinen oli lopulta neljäs, vaikka hänellä oli samat pisteet kuin kolmossijan Sipoon Moottorikerhon Kimi Koskisella ja kakkospaikan Espoon Moottorikerhon Emil Silanderilla. Toisen erän sijoitukset ratkaisivat kolmikon keskinäisen järjestyksen yhteistuloksissa.

Voiton otti MM-sarjan kiireiltään SM-sarjaan jälleen ehtinyt Tampereen Motocrossin Jere Haavisto, joka keräsi yhden pisteen enemmän kuin Silander, Koskinen ja Vesterinen.

- Olipas jännät pisteet meillä kaikilla. Kisasta jäi hyvä fiilis, vaikka olisihan se voittokin ollut kiva, Vesterinen hymähteli.

Vesterinen ei ollut täysin tyytyväinen ajoonsa aika-ajossa, mutta toiseksi nopein kierrosaika miellytti. Edelle ehti vain SM-sarjassa kolmantena ollut Vantaan Moottorikerhon Aleksi Kurvinen.

Ensimmäisessä erässä Vesterinen taisteli voitosta Haaviston kanssa, ja oli ruutulipulla toinen. Kakkoserän alkuun Vesterisellä mahtui kolarointi SM-sarjaa johtavan Silanderin kanssa, mikä vaikeutti kummankin ajoa. Vesterinen oli maalissa neljäs ja Silander toinen. Erän voitti ensimmäistä kertaa SM-urallaan Kouvolan MC:n Mauno Nieminen, joka oli yhteistuloksissa viides.

- Pystyin hyvin taistelemaan Haaviston kanssa ensimmäisessä erässä. Olin kärjessä, mutta hän ohitti minut. Ohitin kuitenkin hänet vielä, kunnes hän sitten lopulta ajoi kärkeen ja voittoon.

- Toisessa erässä ajoimme Silanderin kanssa kisaa kärjessä, kunnes hänellä meni välivapaa mutkassa enkä ehtinyt väistää. Ajoin häntä päin ja kaaduimme molemmat. Minulla kesti jonkin aikaa startata pyöräni. Olin sen jälkeen noin 12:s, ja tein jo nousua, kunnes kaaduin uudestaan.

Vesterinen säilytti asemansa MX2-luokan SM-sarjan kakkospaikalla ja piste-ero (15p.) pysyi muuttumattomana Silanderiin nähden. Koskinen nousi sarjassa kolmanneksi.

SM-sarjaa on jäljellä kolme osakilpailua. Seuraava järjestetään Vesterisen kotiradalla Imatralla sunnuntaina 21. heinäkuuta.

Mansikanmyynnistä MM-kilpailuun Italiaan

Maanantaina Vesterinen, 16, oli mukana kuljettamassa mansikoita myyjille ja iltapäivällä hän puolestaan myi hetken aikaa itse Sopemäen Mansikkaa Vuoksenniskalla (Imatra).

- En olekaan ennen ollut myymässä. Ihan ok se meni, ei ihmeitä. Satoi kyllä vettä, mutta kauppaa tuli, Vesterinen sanaili.

Keskiviikkona ruokolahtelainen suuntaa Italiaan valmistautumaan ensi viikolla ajettavaan junioreiden MM-kilpailuun, missä hän on mukana 125-kuutioisten pyörien luokassa. Kilpailu järjestetään samalla Trentinon radalla, missä Vesterinen ajoi huhtikuun alussa kuluvan EM-kautensa parhaan sijoituksen oltuaan EMX125-luokan yhteistuloksissa kahdeksas.

- EM meni silloin hyvin, joten senkin puolesta on kiva lähteä MM:ään. MM:ssä suurin osa kuskeista on samoja kuin EM-sarjassa, mutta yleensä mukana on myös joitain kuskeja Amerikasta ja Australiasta ja niin edelleen.

- Kymmenen parhaan joukkoon ajaminen olisi hienoa.

Vesterinen on kilpaillut kerran aiemmin vastaavassa MM-kilpailussa, mutta vuonna 2016 hän ajoi 85-kuutioisten luokassa. Kilpailu päättyi ennen aikojaan kaatumiseen jo aika-ajossa.

Ensi viikon MM-kilpailuun osallistuvat suomalaisista Vesterisen kanssa samaan luokkaan Orimattilan Moottorikerhon Wiljam Malin ja 85-kuutioisten luokkaan Lohjan Seudun Moottorikerhon Kasimir Hindersson, joka johtaa alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokan SM-sarjaa.