Vesterinen ei aja Siilinjärvellä

Teksti
Valitettavasti MX2-luokan hallitseva Suomen mestari Matias Vesterinen ei starttaa sunnuntaina Siilinjärven SM-kilpailuun.
Kuva
Jani Hovi
Motocrossin hallitseva Suomen mestari Matias Vesterinen ei osallistu SM-kauden toiseen osakilpailuun Siilinjärvellä sunnuntaina.

Imatran Moottorikerhoa edustava Vesterinen voitti viime vuonna uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden, kun hän oli ykkönen MX2-luokassa. 19-vuotias kuljettaja suorittaa parhaillaan varusmiespalvelusta, minkä takia hän ajaa aiempaa ”kevyempää” kilpailukautta. Team Motopalvelun kuljettaja aloitti kuluvan SM-kauden sijoittumalla seitsemänneksi Karkkilassa toukokuun lopulla. Toinen osakilpailu järjestetään Siilinjärven Hamulan hiekkaradalla sunnuntaina, mutta Vesteristä ei radalla nähdä.

- Minulla oli jo ennen SM-avausta todella vähän ajotunteja alla enkä ole päässyt ajamaan metriäkään Karkkilan jälkeen. Olen ollut aikalailla koko ajan kipeä viimeiset kolme viikkoa. Olen pystynyt olemaan ja halunnutkin olla mukana armeijan tärkeillä leireillä, mutta ajamaan en ole pystynyt, Vesterinen kertoo.

- Olisin halunnut kisata Siilinjärvellä, koska siellä on todella hieno rata. Tiedän myös, kuinka paljon minua olisi harmittanut, jos ajaminen ei olisi sujunut. On turha lähteä sinne leikkimään, koska en varmaankaan jaksaisi ajaa eriä kunnolla. Tämä kausi on muutenkin tavallisesta poikkeava armeijan takia.

Vesterinen on ollut useita viikonloppuja kiinni Vekaranjärvellä varusmiespalveluksessaan tammikuusta lähtien. Tulevaksi viikonlopuksi hän pääsee vapaille ja mikäli sairastelu sen vain sallii, Vesterinen suuntaa ajoharjoituksiin. SM-kauden kolmas osakilpailu on vuorossa Orimattilassa sunnuntaina 17. heinäkuuta. Sitä ennen järjestetään valtakunnallisen SM-viikon ohjelmistoon kuuluva SM-Speedcross Salossa perjantaina 1. heinäkuuta.

- Armeijan ehdoilla tässä edelleen mennään. Ensimmäinen saapumiserä lähti juuri kuuden kuukauden palveluksen jälkeen kotiin. Itsekin teki mieli lähteä, mutta kyllä minä koko vuoden loppuun asti painan.

Sunnuntain SM-osakilpailua on mahdollista seurata MJP-Eventsin YouTube-kanavalla:
https://youtu.be/1FaD5B1mg10